Ciutadans demana 2,5 milions perquè l’EMT elimine la pujada del bitllet multiviatge

València Notícies | Redacción.-  El grup Ciutadans en l’Ajuntament de València ha presentat hui en roda de premsa més de 80 al·legacions al pressupost de 2017 en les que ha demanat eliminar la pujada d’impostos, millorar l’accessibilitat de la ciutat i eliminar l’opacitat. El portaveu de C’s, Fernando Giner, acompanyat dels regidors Narciso Estellés i Manuel Camarasa, ha anunciat una al·legació en què C’s sol·licita 2,5 milions d’euros més per a l’EMT. “Volem eliminar la pujada de 0,5 euros del bitllet multiviatge. Els valencians no han de patir pitjors servicis i damunt pagar més impostos”, ha dit Giner, que ha lamentat “retards de dos minuts en la freqüència. No saben gestionar i, per això, pugen les tarifes”.

Les al·legacions de Ciutadans inclouen també eliminar la pujada de l’IBI. El pressupost indica que es va a recaptar 12 milions d’euros més pel “procés de regularització de l’impost dut a terme pel cadastre que aconseguix els retards no prescrits (2013-2016)”, tal com figura en el pressupost de 2017. Giner ha explicat: “Ribó va anunciar que compensaria la pujada general de cadastre però no ha dit res de la pujada parcial referent a 2013-2016, que costarà als valencians 12 milions d’euros en 2017. Ciutadans està en contra d’esta pujada. Demanem que no augmente la pressió fiscal”. En este sentit, Ciutadans també ha demanat compensar a les pimes per la pujada de la taxa de taules i cadires.

giner-los-valencianos-no-deben-sufrir-peores-servicios-y-encima-pagar-mas-impuestos

Fernando Giner ha denunciat que el pressupost ha augmentat la seua opacitat. “Ribó amaga cada vegada més les seues intencions i demostra que seguix sense tindre una estratègia per a la ciutat. No sap ni el que vol, s’ha oblidat del que deia de rescatar les persones i ja no pensa en elles”, ha explicat.

Una de les proves de la falta de projecte és les carències en accessibilitat que patix la ciutat. Per això, C’s ha presentat una al·legació en què demana cinc milions d’euros per a crear un fons d’accessibilitat. “Volem que València tinga un pla integral d’accessibilitat. L’EMT té 250 en les que hi ha problemes per a accedir i, cada dia, hi ha 30 autobusos que circulen sense rampa per a persones amb mobilitat reduïda. Fa falta coordinació i gestió perquè la ciutat siga més amable”, ha indicat el portaveu de C’s.

Entre les al·legacions que s’han presentat per part del grup Ciutadans es demana eliminar totes les subvencions nominatives que tinguen com a destí a entitats que estiguen en contra de la Constitució i l’Estatut d’Autonomia i la creació d’un pla per a la campanya dels comerços en Nadal que coordine totes les accions i ajude a les pimes en el període de vendes més important de l’any per a elles.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.