Ciutadans presenta una iniciativa a les Corts Valencianes per eliminar l’aforament dels diputats autonòmics

La portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Carolina Punset, vol reformar l'Estatut per eliminar els aforaments. / CIUTADANS

La portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Carolina Punset, vol reformar l’Estatut per eliminar els aforaments. / CIUTADANS

La portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha presentat aquest dilluns una proposició no de llei (PNL) al Parlament valencià per suprimir l’aforament dels diputats autonòmics. El text insta el govern valencià a iniciar un procediment de modificació de l’Estatut d’Autonomia per canviar l’article 23 i suprimir la figura de l’aforament dels diputats. “Suprimir l’aforament dels polítics és fonamental per combatre la corrupció i regenerar la política”, ha dit Punset, que considera que “l’aforament danya la democràcia i contradiu el principi d’igualtat garantit en la Constitució”.

La portaveu de Ciutadans ha remarcat el caràcter “excepcional en relació als països del nostre entorn” de l’aforament, que ha dit que “és de difícil comprensió, perquè pressuposa que els tribunals superiors tenen més criteri i imparcialitat i, a més, atorga un estatut diferent als diputats perquè siguin jutjats per tribunals que els mateixos polítics han triat de manera directa o indirecta”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.