BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Ciutadans proposa que Alacant siga seu de l’Agència Europea del Medicament

València Noticies | Redacció.- El diputat de Ciutadans (C’s) en Les Corts valencianes Juan Córdoba ha proposat que “Alacant siga la seu de l’Agència Europea del Medicament (AEM), ja que la ciutat ja compta amb l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea, per la qual cosa podrien aprofitar-se sinergies”.

Juan Córdoba.
image-416507

“L’objectiu d’ambdues guarda similitud perquè l’AEM autoritza i registra els medicaments i l’Oficina de Propietat Intel·lectual s’encarrega de gestionar les marques de la UE. A més, l’Agència Europea de Medicaments podria integrar-se en les actuals instal·lacions de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual i, d’aquesta forma, podrien compartir serveis comuns, com el d’administració”, ha explicat el diputat autonòmic de C’s, al mateix temps que ha subratllat que així “es compliria el criteri d’eficiència i d’austeritat de la UE”.

Córdoba ha comentat que el projecte “tindria un impacte econòmic directe de 50 milions d’euros a l’any en el PIB d’Alacant” i ha instat a la Generalitat a “defensar ja la idoneïtat de la Comunitat Valenciana per a acollir l’AEM i a sol·licitar-ho al Govern central de forma immediata”. El diputat ha assenyalat que “en l’actualitat, l’Agència Europea de Medicaments és una entitat situada a Londres, per la qual cosa, com a conseqüència del ‘Brexit’, podria veure’s obligada a canviar prompte la seua ubicació”. “Enfront d’altres ciutats, com Barcelona, Madrid o Màlaga, que ja estan postulant les seues candidatures, és important que la Comunitat Valenciana faça un pas al capdavant i explique per què és la millor seu per a albergar l’Agència”, ha conclòs.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.