Giner: “Ribó no pot fer el que vullga en esta ciutat”

València Notícies | Redacció.- “Ribó no pot fer el que vullga en esta ciutat”, ha declarat el portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, el qual este matí s’ha reunit amb el subdelegat territorial i coordinador de C’s de València, Juan Cordoba, i els responsables de totes les agrupacions de la ciutat, en la que ha sigut la primera reunió sobre l’estratègia per a la iniciativa popular del topònim de la ciutat. Còrdoba, ha explicat que estes reunions organitzatives se celebraran cada setmana.

El portaveu de C’s ha recordat que “recordem que Ribó no representa a la majoria social de València. En el radicalisme, Ribó mai trobarà a C’s”. Giner ha fet insistència en “la importància que els valencians es pronuncien sobre si volen que la seua ciutat conserve el nom també en castellà”.

giner-recuerda-que-ribo-no-representa-a-la-mayoria-social-de-la-ciudad

Sobre l’arreplega de les 58.000 firmes necessàries per a dur a terme la iniciativa popular, Giner ha declarat: “sabem que el nostre objectiu serà laboriós, però creiem que ‘imposible és només una opinió’. En política estem per a fer les coses possibles. Recolzem que es fomente l’ús del valencià ja que és part del que som. El nom de la ciutat tenen estar d’acord al nostre estatut, la nostra constitució i alhora de la realitat sociolingüística de la ciutat, que és bilingüe”.

En esta línea, el portaveu de C’s ha explicat que en les últimes eleccions municipals “el cens electoral era de 581.000 persones aproximadament. Per tant, la iniciativa popular que prepara C’s requerix de més de 58.000 firmes, equivalent al 10% del cens”.

Per a concloure, Fernando Giner ha recordat: “Amb 57.000 vots, el PSPV va aconseguir cinc regidors en l’Ajuntament, que són els que van permetre a Ribó ser alcalde. Esperem que ara no li negue a eixa mateixa quantitat de persones el que és just i tenen altres ciutats com Alacant, que manté el seu topònim en castellà”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.