El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat durant la seua visita a la Fira Cersaie el Pla de Foment de la Cogeneració per a la Comunitat Valenciana (Pla COGENCV2030).
Climent, que ha pogut conèixer de primera mà les principals innovacions i tendències del sector durant el recorregut per la Fira, ha estat acompanyat per la directora general d’Indústria i Energia, Empar García Bonafé.
Segons ha explicat el titular d’Economia Sostenible, des de l’Ivace ja s’ha iniciat el tràmit administratiu per a l’elaboració del Pla de Foment de la Cogeneració, en el qual “s’analitzarà amb detall la situació d’aquesta tecnologia a la Comunitat, es marcaran els principals objectius per a 2030 i les mesures necessàries per a aconseguir-los”.
Climent ha subratllat que l’elaboració del Pla COGENCV2030 “és conseqüència del compromís de la Conselleria d’Economia amb el sector del taulell i l’aposta per la tecnologia de la cogeneració que, al seu judici, “juga un paper fonamental en la millora de l’eficiència energètica i a la reducció de la factura energètica”.
Per al conseller, “sens dubte el ceràmic és el sector que realitza majors inversions en eficiència energètica i encara així ha de fer front a una factura energètica que ocupa els primers llocs en la seua estructura de costos i incideix directament en les seues competitivitat”.
En aquest sentit, ha destacat la importància de donar suport a la cogeneració per a garantir la viabilitat de les plantes existents i fomentar noves instal·lacions “per la seua enorme contribució a la millora de l’eficiència energètica i a la competitivitat de les empreses del taulell”.
Al costat del Pla de Foment de la Cogeneració, cal subratllar que Economia ha sol·licitat un estudi de la viabilitat tècnica i econòmica sobre les possibilitats de millora de les xarxes en el districte tauleller; en concret s’ha analitzat la possibilitat d’alguns usuaris, d’accedir a tensions de subministrament superiors a 20 kV (66 i 132 kV).
Referent a açò, Climent ha posat l’accent en el treball que està desenvolupant el departament que dirigeix “per a garantir un subministrament energètic adequat, de qualitat, eficiència i amb el mínim cost al sector ceràmic”.
Suport a les empreses valencianes
En els tres últims anys les ajudes econòmiques de la conselleria dirigida per Rafa Climent al sector superen els 12 milions d’euros, dels quals 8 milions corresponen a l’Ivace. A més, des de la direcció general d’Indústria i Energia s’han concedit 2 milions d’euros i la Direcció General d’Internacionalització ha concedit ajudes al sector per a subvencionar 370 projectes, amb un import de 2,77 milions d’euros.
Cal destacar que la Comunitat Valenciana té gran protagonisme en Cersaie 2018 en concentrar el 88,5% de les empreses espanyoles presents en el certamen. Quant a la distribució per sectors, de les 116 empreses de la Comunitat, 96 són expositors de taulell, 10 són empreses d’equipament de bany i 10 corresponen a altres sectors, com a pigments i esmalts.
Júlia Company visita la Fira Tecnargilla
A més de la presència de Rafa Climent en Cersaie, la directora general del l’Ivace, Júlia Company també s’ha desplaçat a Rímini, per delegació del conseller, per a donar suport a les empreses valencianes presents en la Fira Tecnargilla, que se celebra del 24 al 28 de setembre.
Durant la seua visita, Company ha mostrat “el suport total” de la conselleria d’Economia al sector de pigments, esmalts i maquinària ceràmica i ha destacat la importància d’aquesta indústria que presenta “un gran dinamisme fonamentat en la innovació tecnològica”.
Així mateix, la directora general s’ha referit al bon posicionament del sector en els mercats exteriors com demostren les últimes dades d’exportacions, “amb un destacat increment del 14,3% en el període gener-juliol”. En la present edició de la Fira Tecnargilla participen un total 13 empreses de la Comunitat Valenciana.