València Noticies | Redacció.- Dissabte, a partir de les 11 del matí, totes les organitzacions i entitats cíviques del barri dels Orriols estan convocades per avançar en la definició del projecte del nou parc que l’Ajuntament executarà en este barri amb un pressupost de 500.000 euros. L’objectiu d’este taller, el segon que té lloc, és dissenyar col·laborativament la transformació del descampat de l’ermita en un punt de trobada veïnal.
Des del passat mes de març, el veïnat del barri juntament amb els tècnics municipals del servici de Parcs i Jardins estan duguent a terme una reflexió col·lectiva per tal de definir els usos, els equipaments i el tipus de zona verda que volen per a este solar, el de l’Ermita de Sant Jerònim, que es transformarà en un nou parc per al barri. El procés “sembra Orriols”, està sent coordinat pels equips contexto[arquitectura] i Carpe Via.
El regidor de Participació, Jordi Peris, ha recordat que es tracta “d’un procés inèdit a València, en què hi ha una participació real de les persones afectades per definir una actuació municipal ben concreta. Amb este procés, que acabarà al mes de maig, es conjugarà la qualitat tècnica amb l’experiència i necessitats de les persones que seran les futures usuàries. Tot amb l’objectiu final de traduir les reivindicacions ciutadanes en propostes viables”.
Després de la presentació de “sembra Orriols” el passat 12 de març, este dissabte els veïns i les veïnes podran participar en un taller ideat expressament perquè comencen a dissenyar el nou espai. Un espai que, tal com ha recordat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, “començarà a executar-se abans que acabe l’any atenent així una vella reivindicació de totes les veïnes i veïns dels Orriols, que per fi voran un espai degradat i abandonat per l’anterior equip de govern, reconvertit en una nova zona d’encontre dissenyada per elles i ells mateixos”.
A partir de les 11 del matí i després de l’exposició de les conclusions de les activitats que s’han fet fins ara, començarà la sessió de treball, amb taules de debat en les quals es reflexionarà sobre els usos, gestió i mobilitat. Cadascun d’ells estarà dinamitzat per un membre coordinador i una persona voluntària del grup motor que s’ha conformat amb les persones interessades. També els xiquets i les xiquetes podran participar amb activitats pensades per a ells i elles. Al final del matí es farà una posada en comú dels resultats per trobar el consens. I així començarà l’esborrany de la proposta col·lectiva.
La següent cita serà el 23 d’abril en la jornada #transformaOrriols, en la qual es presentarà al mateix solar el prototip a escala real de la proposta dissenyada, abans d’escometre l’obra definitiva.