Compromís celebra que les reclamacions al Senat hagen servit per desbloquejar la situació dels DNI al Maestrat

21022017 NAVARRETE DNI3Jordi Navarrete: “Celebrem la convocatòria exprés per cobrir les vacants per als funcionaris del DNI i places de Policia”

 

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha celebrat que la denúncia traslladada per Compromís al ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, en la qual se li preguntava pel caos en la renovació del document d’identitat en les oficines de Castelló, Vila-real i Vinaròs haja tingut el seu efecte. Avui dia 8 s’ha realitzat una convocatòria per cobrir vacants, “en Comissió de Servei ATF, en la Unitat d’Estrangeria i Documentació de Vinaròs“. Com va denunciar la coalició, “en aquesta localitat l’oficina seguia sense un servei setmanal de dilluns a divendres, no es convocaven places de treball per a aquesta oficina, que ja compta amb un local cedit“.

 

El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitza el dia 20 de març de 2017. Navarrete espera que la convocatòria, que s’ha posat en coneixement dels potencials funcionaris interessats en aquestes places, “acabe tenint efecte i puga posar-se en marxa aquest servei, ja que l’anormal funcionament té a milers de persones pendents de la renovaciód’un document obligatori i per al qual és difícil trobar dates, cosa que no és un problema únic d’aquesta zona i es dóna en altres punts de la Península“.

 

Els senadors de Compromís van denunciar en el Ple del mes de febrer la situació de “descontrol” i falta de mesures en aquestes oficines tot i que en localitats equiparables a Vinaròs com Lugones, Roquetas de Mar, Zafra o Tuineje les oficines funcionen correctament, amb reforços o desplaçaments d’equips de DNI mòbil des d’altres oficines grans, “encara que tan sols a Vinaròs, l’equip està creat, el servei funciona amb anormalitat, sense presència continuada de treballadors fixos del cos de funcionaris“, ha afegit Navarrete. Per al senador aquestos fets “són incomprensibles per a una societat moderna, que compta amb mitjans tecnològics adequats i instal·lacions, però que veu com des del Govern central no es destina l’esforç que requereixen els nostres problemes, com si forem ciutadans de segona“.

 

Compromís va comprovar com tan sols s’ha reforçat el servei en 500 hores extra a les oficines de la Plana. El ministre va justificar els retards “per factors fonamentals, com la falta de personal per falta d’ocupació pública, la gratuïtat del document, increment de sol·licituds i per la implantació del DNI 3.0, que ha de prestar nous serveis als ciutadans“. Benicarló va denunciar recentment que compta amb 770 persones a la llista d’espera per renovar-se el DNI. A més la llista d’espera a Vinaròs i Vila-real supera els tres mesos.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.