Compromís critica que el Govern permetera altercats en les Corts Valencianes mentre s’aplica la llei Mordassa al Congrés per motius partidistes  

Captura de pantalla 2017-06-21 a las 11.00.29Els senadors de Compromís han criticat la doble vara de mesurar del Govern Central a l’hora d’aplicar la polèmica “Llei Mordassa” (Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana), la qual s’aplica només de manera abusiva per blindar el Congrés dels Diputats davant les legítimes protestes ciutadanes, peròpermet al mateix temps que es puga incomplir la mateixa en agressions greus ocorregudes a les Corts Valencianes.

Els senadors de Compromís presentaven al març passat dues preguntes escrites al Govern després que Afectats pel Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) es concrentraren davant les Corts Valencianes, a la façana del carrer Navellos.

La manifestació, de la qual la Delegació de Govern tenia coneixement, va ser autoritzada pel Govern Central mentre estava reunit el Ple de la cambra. Una cosa impensable en els plens del Congrés i el Senat, on el Govern prohibeix qualsevol autorització de concentració.

El Govern va ignorar que aquesta protesta l’havia convocat el mateix grup de persones qui, alguns dels integrants ja van ser expulsades de la cambra el passat 23 de febrer pel proferir greus insults contra la consellera d’Habitatge, María José Salvador, la qual fins i tot va haver de ser escortada per la Policia Autonòmica fins al seu domicili en finalitzar el Ple en témer per la seua integritat, o agredir des de la tribuna a secretaris autonòmics, fets que el president de les Corts va denunciar davant la Fiscalia per si eren constitutius de delicte. Per al senador de Compromís, Carles Mulet “era inconcebible que la Delegació del Govern permetera aquella manifestació, ja que la llei Mordassa que el PP va imposar i aplica amb alegria, prohibeix les manifestacions davant les Corts Generals o les autonòmiques“.

Per aquest motiu, des de Compromís s’ha preguntat “a què es devia el canvi de criteri del Govern a l’hora d’autoritzar manifestacions davant de les cambres de representació política després d’haver-se produït aldarulls, així com saber si aquesta mena de manifestacions no afectava la Llei de Seguretat Ciutadana. Finalment si, dins les seues funcions, tenia previst actuar el Govern davant les agressions i insults produïts a càrrecs del govern valencià

El Govern ha respost que “En relació amb les qüestions plantejades, s’informa que el dia 23 de febrer, durant la sessió de cambra de les Corts Valencianes, diverses persones van haver de ser expulsats per proferir greus insults contra la consellera d’Habitatge. Durant la retirada de la tribuna de convidats, aquestes persones haurien agredit al secretari autonòmic, fet que va ser denunciat pel president de les Corts a la Fiscalia per si es considerés constitutiu de delicte“. (Resposta que res té a veure amb el que es pregunta)

La situació descrita no es va produir com a resultat o conseqüència d’una manifestació convocada i comunicada en forma i desenvolupada en via pública, sinó a l’interior d’una cambra de representació per part d’assistents situats a la Tribuna de convidats, per tant, subjecta al reglament de la cambra i sobre la qual no es va requerir ni presència ni intervenció de la Policia Nacional. Pel que fa a la concentració celebrada el passat 9 de març en un tram del carrer Navellos, entre el carrer Samaniego i la plaça de la Mare de Déu (davant de les Corts Valencianes), cal informar que la mateixa es va desenvolupar amb total normalitat, en l’horari i lloc comunicats per la Delegació de Govern.

Mulet ha censurat que el Govern no responga al fons de l’assumpte, sobre si aquesta concentració entra dins de l’acceptable o no segons la Llei Mordassa, i els motius de la doble mesura de prohibir concentracions pacífiques com les de “envolta el Congrés” mentre es permeten concentracions de reconeguts grups agressius en el cas de les Corts Valencianes.

El senador de Compromís ha recordat que la vergonyosa Llei Mordassa diu que es prohibeix i sanciona la “la pertorbació greu de la seguretat ciutadana que es produisca en ocasió de reunions o manifestacions davant de les seus del Congrés dels Diputats, el Senat i les assemblees legislatives de les comunitats autònomes, encara que no estigueren reunides, quan no constituisca infracció penal“.

Per al senador castellonenc, això demostra que la Llei Mordassa s’ha creat com un instrument de repressió política i partidista. “Amb llei o sense llei Mordassa, el Govern no hauria d’autoritzar una concentració davant la cambra autonòmica mentre se celebra un Ple, sol·licitada per un grup d’esvalotadors reconeguts, els quals van demostrar que arriben fins l’agressió física. El Govern no ha respost al que preguntat i per això anem a exigir-li que explique el perquè d’aquest doble raser”, ha conclós.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.