Compromís demana la compareixença d’alts càrrecs per explicar les accions previstes en els PGE per a l’autonomia

40923852531_0b5924416e_kLa coalició més demana també explicacions sobre actuacions en matèria d’Agricultura, Transports i Medi Ambient a les Balears, Lleó, Castella i Aragó

 Madrid Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete han sol·licitat per escrit la compareixença d’alts càrrecs del Govern perquè donen a conèixer les línies generals de les actuacions i inversions previstes dels seus respectius ministeris en territori valencià. Entre aquests la coalició valenciana ha reclamat la presència del secretari d’Estat d’Infraestructures del Ministeri de Foment, de la Secretaria General d’Agricultura i Alimentació, de la directora general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, del Secretari d’Estat d’Energia, de la Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, així com del Delegat del Govern per a la Violència de Gènere, entre d’altres.

 Serà el senador castellonenc, Jordi Navarrete, portaveu a la Comissió de Pressupostos, qui interpel·larà per les prioritats previstes en els comptes i s’interessarà per aquelles altres que no tenen una plasmació en els comptes. “Constatem enormes dèficits en matèria d’infraestructures, un decidit impuls cap a la seguretat i mobilitat de les persones, la modernització de la xarxa, la gratuïtat i accessos a l’AP-7 i la competitivitat de les nostres empreses, el que els anem a recordar un any més doncs bona part de les ja escasses previsions d’inversió en el nostre territori mai s’executa. Tot molt decebedor“, ha indicat Navarrete.

 La coalició insisteix en “l’absolut abandonament” del Govern cap a les lleres i rius “que es troben plens de canyes i mala herba“, la nefasta gestió del domini públic, de la costa i les previsions a què obliga l’administració el canvi climàtic i la pujada del nivell del mar. La coalició insistirà de nou en la necessitat urgent d’afrontar decididament la prevenció i dotar de fons suficients la lluita contra plagues i malalties com la Xylella fastidiosa que el PP du ignorant des de 2015 i concretar fons per als afectats, controls a les importacions agrícoles, etcètera.

 Des de Compromís preguntaran novament per la falta d’actuacions a la conca del riu Vaca fins a la desembocadura i pel futur d’actuacions a la Marina, la Safor i el Maestrat, que comptaven amb avançats projectes urgents de canalització i millora del drenatge i seguretat de les poblacions que han caigut en l’oblit.

Futur del Castor

Navarrete també reclamarà conèixer les mesures contingudes en els PGE per avançar en el desmantellament del Castor i dotar de seguretat a les poblacions afectades pels tremolors i per la presència d’aquest enorme nyap que va suposar aquest dipòsit submarí i les seues instal·lacions terrestres. “No té sentit que els PGE no tallen de sa amb aquest fiasco perpetrat per Florentino Pérez i les seues empreses i deixe de costar diners als contribuents“, ha abundat Navarrete.

D’altra banda la coalició ha sol·licitat la compareixença d’altres alts càrrecs com la Secretària d’Estat d’I+D+I a petició de Més per Mallorca sobre el Pol Marí, el compliment del conveni per potenciar el tren públic de Manacor a Artà i traslladarà també la inquietud de la Chunta (CHA), col·lectius lleonesistes i castellans en inversions per als seus respectius territoris.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.