Compromís desaprova la negativa del Govern de no millorar el finançament de l’Autoritat Metropolitana de València

12022017-EMT-VALENCIA-e14868957189893,68 milions d’euros per a l’Àrea Metropolitana de València és el pacte entre PP i Ciutadans avalat ara pel PSOE

Madrid, La coalició al Senat ha censurat hui la negativa del Govern a millorar el finançament de l’Autoritat Metropolitana de València. Compromís ha realitzat diferents preguntes sobre el finançament del transport a l’àrea metropolitana de València, així com sobre les raons que porten al Govern de l’Estat espanyol a no procurar la seva millora. En reiterades ocasions, les respostes no han arribat o han arribat amb informació confusa i desdibuixada. “És una vergonya que la tercera àrea metropolitana de l’Estat espanyol no reba ni les restes del finançament i que no obtinguem respostes que ho justifiquen” ha replicat el portaveu al Senat, Carles Mulet. Compromís, no cessa en els seus propòsits, i ha tornat a insistir sobre la necessitat de millorar el finançament per al transport metropolità valencià, aquesta volta amb el PSOE al Govern. 

La formació va presentar una esmena per als Pressupostos Generals de l’Estat del present exercici en què demanava 38 milions per al transport metropolità de València, atenent al nombre de viatgers, habitants i altres característiques. El Senat va rebutjar amb els vots de PP, PSOE i Ciutadans l’esmena presentada per la coalició i va donar via lliure a una altra, a la baixa, pactada entre PP i Ciutadans i que fixava en 10 milions d’euros el seu finançament. “Els valencians i valencianes esperàvem que amb el Govern del PSOE a l’Estat espanyol el finançament autonòmic valencià i, concretament, la del transport de l’àrea metropolitana es millorara. Però no, sembla ser que els valencians i valencianes hem de viure d’il·lusions i tan sols tenir una mostra del que ens correspondria per població i entitat “ha argumentat Carles Mulet.

Dels 10 milions finalment pactats per PP i Ciutadans, que no van ser corregits per la negativa del PSOE i aquestes dues altres formacions, finalment es rebran 3,68 per una incompatibilitat amb el finançament que la ciutat de València rebia. “Deu milions en paper, 3,68 a mà per a la tercera àrea metropolitana de l’Estat espanyol, això ens mostra que existeixen també formes legals de robar i discriminar. El PSOE sembla estar d’acord amb aquesta política de finançament. Ja no és còmplice, és executor “ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible de València Giuseppe Grezzi. A més el regidor s’ha pronunciat assegurant que “portarem al Congrés i al Senat la petició que es modifiquen aquests criteris discriminatoris que han de ser revisats amb urgència per part del Govern del PSOE, perquè València deixe d’estar marginada, no se’ns donen més almoines i se’ns comence a respectar”.

L’esmena pactada per PP i Ciutadans i votada pel PSOE representa una estafa i una presa de pèl. “És una almoina en comparació a les abultades quantitats que han rebut en tots aquests anys Barcelona, ​​Canàries i Madrid. Primer basat en un sistema de subvencions mitjançant Contractes-Programa subscrit amb les autoritats del transport corresponents, que almenys tenia uns criteris més rigorosos: el dèficit d’explotació de les empreses, la inversió no autofinançada o el cost de títols de coordinació entre d’altres. Els 3,6 milions són la desena part del que es necessita només per un any, i no es rescabala el dèficit d’anys anteriors. I malgrat ells tenim reserves per creure’ns que aquesta inversió es vaja produir vistos els precedents. El que ens preocupa és que ara el PSOE, que va voler fer bandera d’aquesta reivindicació, accepte l’almoina pactada per part del PP i CS i no es comprometa ni a estudiar noves vies per acabar amb aquesta discriminació “, ha conclòs.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.