Compromís manté vives al Senat les esmenes als PGE que busquen beneficiar les comarques de Castelló

37741066081_7da8bcd7da_kLa coalició demana al PP i PSOE que “per coherència” donen suport al Senat a les esmenes que pal·lien els anys de maltractament al País Valencià

 Madrid, El senador castellonenc de Compromís, Jordi Navarrete, ha reclamat hui als representants de PP i PSOE, especialment als senadors valencians d’aquestes formacions, perquè convencen els seus partits polítics i “per coherència” donen suport a les esmenes als PGE que la coalició si manté, davant d’una proposta de comptes “nefasta, maltractadora de les nostres comarques i que crea any rere any una bretxa entre ciutadans, en situar al País Valencià de forma reiterada a la cua del finançament“, ha indicat el representant valencià.

 Així Navarrete ha recordat que Compromís no ha dubtat “ni un sol segon” en decidir que no retirava ni el veto general als PGE ni els centenars d’esmenes.

 Entre aquestes, figura garantir l’arribada dels trens de rodalies fins al Maestrat i subvencionar als estudiants del nord de la província, millores en els jutjats de Vinaròs, comissaries i casernes a Vila-real, Vinaròs, Cabanes, Almassora, Onda i Vilafranca, l’estació intermodal de Castelló, el soterrament de vies a Vila-real, millores en les estacions de Santa Magdalena i la Ribera de Cabanes, la duplicació de la N-340 a Alcalà de Xivert, nous carrils a la N-340 a Vila-real, la seua urbanització en la variant del Maestrat i l’acondicionament de la N-232 cap a Morella.

 També a la capital dels Ports la coalició manté la petició de fons per avançar en la rehabilitació i execució de les obres del Parador o la millora de les comunicacions per l’autovia Mudèjar, o a la via fèrria Sagunt-Terol-Saragossa, quelcom que pot ser molt positiu per al turisme i el moviment de béns i persones.

 Compromís traslladarà la sol·licitud del col·lectiu de Peníscola de demanar actuacions en matèria cultural, com museus (Museu del cinema, història militar, de la Pesca …), de la Taronja a Borriana, Puig Roda a Vinaròs, de la Valltorta a Tírig, la rehabilitació del casc antic de la Ciutat a la Mar, del castell de Miravet, jaciments, museu i conservatori de Castelló i actuacions al llarg de la costa. Entre aquestes la que busquen frenar la regressió a la costa de Benicarló, Vinaròs i Orpesa, a la zona sud del port de Castelló (Borriana, Almenara, Nules, Almassora …), o alliberar els ajuntaments afectats del malson econòmica de les dessaladores de Xilxes-Moncofa i Orpesa- Cabanes. També reclama que l’Estat reprenga les obres de drenatge oblidades pel PP per a la Rambla d’Alcalà, adequació dels barrancs i llits de Benicàssim i Borriol, camins rurals a la Jana, el sector ramader a la Tinença de Benifassà, millores en zones industrials d’Onda, Vila-real i els costos que suposa el manteniment i l’operativitat del inservible emmagatzematge subterrani Castor o una aposta decidida per l’agroalimentació, la qualitat vegetal, el foment de l’agricultura ecològica o campanyes de consum de cítrics, verdures i hortalisses.

Estaria bé que tant PP com PSOE aportaren una mica de dignitat i s’avingueren a acceptar aquestes esmenes, perquè en el Congrés es debata de nou la seua idoneïtat i es faça un poc de justícia amb les nostres comarques“, ha conclòs Navarrete.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.