Compromís reitera en el debat de PGE que l’Estat assumisca les dessaladores de Moncofa i Cabanes-Orpesa

25022018 navarrete culturaNavarrete recorda que PP va votar en contra i el PSOE es va abstenir quan es va presentar la moció el Senat.

Madrid. El portaveu de Compromís en la Comissió de Medi ambient del Senat, i senador per Castelló, Jordi Navarrete, ha reiterat avui l’exigència que l’Estat assumisca el cànon de construcció de les dessaladores de Cabanes-Orpesa i Moncofa-Xilxes, derogar i renegociar els convenis existents i elaborar estudis per a possibles nous usos.

Navarrate ha recordat que tant PP, PSOE com a Ciutadados poden demostrar ara de nou el seu compromís amb aquests municipis després d’anys de complicitat “de nou som els únics que presentem esmenes als PGE de l’Estat exigint aquestes mesures, les podran votar primer en el Congrés i després en el Senat. Però ja ens van donar l’esquena fa mesos davant la nostra moció debatuda en el Senat que exigia justament demanar al Govern aquests punts, el PSOE va preferir abstenir-se i el PP votar en contra, sense aportar solucions”

El senador castellonenc ha reiterat que la solució no passa per pegats que intenten minimitzar l’impacte sobre els ajuntaments ” s’ha de garantir que aquestes inversions no van a ser un llast, ni gran, ni mitjà com proposen altres partits. En el seu moment de manera temerària el PSOE a Madrid i en alguns ajuntaments, i el PP en tots aquests ajuntaments, entusiastament es van llançar a aprovar aquests infraestructures destinades per als projectes d’especulació urbanística. La bombolla urbanística va esclatar, però no s’ha volgut modificar els convenis a la realitat actual. Mentre veiem ara com a PP i PSOE es llancen responsabilitats quan els dos són igualment corresponsables del problema. Ara, es tracta en primer terme, cercar solucions, i aquestes les estem proposant Compromís des del minut zero” 

Navarrete ha reiterat que independentment del debat dels PGE, el dia després és necessari asseure’s de debò, administració central i ajuntaments i cercar una solució per a tots idèntica ” no té sentit que ACUAMED, es dedique ara al regateig per separat amb cada ajuntament dels afectats, especialment Cabanes, Orpesa, Xilxes o Moncofa, a veure qui mossega l’ham i qui no: aquests projectes del PP-PSOE superen la realitat local i han de tenir un eixida per a totes les respectives comarques, i per tant, llevar el jou sobre els ajuntaments directament implicats” 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.