Compromís se opone a ampliar el Palacio de Congresos

La regidora del Grup Compromís del Ajuntament de València, Consol Castillo, ha votat en contra de l’informe de gestió del Palau de Congressos de gener fins a octubre del 2012, que s’ha debatut en el Consell d’Administració d’aquest organisme que ha tingut lloc aquest migdia, per la falta d’informació rigorosa sobre ingressos, facturació, despeses, etc.

Consol Castillo en la sala de prensa del Ayuntamiento de Valencia
image-29763

Consol Castillo en la sala de prensa del Ayuntamiento de Valencia

“Des de Compromís trobem que les asseveracions grandiloqüents i excesivament triomfalistes que conté l’informe, no estan soportades en xifres reals. Per exemple, de l’estat d’execució del pressupost de 2012, almenys a data 30 de setembre. Per això hem decidit votar en contra fins que no hi haja una altra política informativa, de major rigor a l’hora de parlar de xifres.

Respecte al Pressupost del 2013, Castillo ha votat en contra dels pressupostos del 2013 ja que, per a poder haver-nos pronunciat de manera rigurosa, hauríem d’haver disposat almenys de l’estat d’execució del pressupost de l’any 2012, almenys a 30 de setembre i no ho hem tingut.

A més, “si els ingresos no fan més que baixar, com és que la direcció del Palau es planteja fer front a una ampliació, assegurant que s’autofinançarà. Ens agradaría que no haguérem de fer professions de fe sino que, tractant-se de questions empresarials, foren els números qui demostraren la seua viabilitat, tant la de l’ampliació com la que afecta als Pressupostos per al 2013”, ha explicat Castillo.

La regidora de Compromís ha assenyalat que “no acabem d’entendre com si l’objectiu del Palau de Congressos, segons el seu pressupost, és aconseguir el MANTENIMENT DE L’ACTIVITAT, i tenint en compte les dades conegudes i les que intuim, que son que les vendes per l’activitat congresual baixen, com és posible que es plantege una ampliació de l’espai? Sobre quines dades reals es justifica? Quines son les xifres que han portat a la direcció del Palau de Congressos a recomanar l’ampliació?”, s’ha preguntat Castillo durant el transcurs del Consell d’Administració del Palau de Congressos.

En contra del nou informe que avala l´ampliació

Finalment, Castillo ha votat contra del nou informe que avala l’ampliació del Palau de Congressos. La regidora de Compromís ha votat en contra, juntament amb el representant d’Esquerra Unida i la Confederació Empresarial Valenciana. En canvi, el Partit Popular, el PSOE, Fira València i Càmara València ha votat a favor.

Consol Castillo ha denunciat la falta de rigor d’aquest nou informe, que no hem tingut en temps i en forma, que està signat en data posterior a la data de convocatòria del Consell d’Administració que ha tingut lloc hui. La regidora del Compromís ha assegurat que els nous balanços projectats per Deloitte per a l’any 2013, en aquest nou informe, presenten incongruències i falta de rigor, el que demostra que l’informe s’ha fet de pressa per a fer front a les crítiques cada vegada majors contra l’ampliació del Palau, per salvar els mobles i poca cosa més. “Una mala notícia per a una operació de 24 milions”.

Per exemple, en el punt 5.2 del nou informe de Deloitte, quan planteja les hipòtesi bàsiques, manté un IPC del 3,5% constant, no sabem en què es basen. Respecte del tipus d’interés del crèdit el disminueix del 6 al 5% respecte de l’estudi anterior. “Des de Compromís pensem que és prou agosarat donada la incertesa també en el sistema bancari i més quuan el termini de finançament el redueix en dos anys, suposem que perquè si quadren els numeros”.

També volem destacar que “respecte de l’activitat del Palau, en l’estudi anterior es projectava un creixement de vendes sobre el 60% i ara per al 2015 es planteja el 82%, però el despropòsti me´s evident són els comptes de resultats i el balanç projectat per al 2013, ja que en el quadre de l’actiu les sumes no quadren. Falten en l’actiu immobilitzat 707.928 que després falten en el total. I en les vendes netes en 2011 foren de 2.218.000 euros i de sobte per a 2013 quasi es dupliquen. En fi molt poc seriós”.

Castillo ha recordat que “la mateixa empresa que ara presenta “el estudio  de la viabilidad de la ampliación del Palacio de Congresos” és la mateixa consultura que auditava els comptes de Bankia i Banc de Valencia. I mirem on es troben aquestes entitats a hores d’ara”.

VLCCiudad/Redacción

 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.