Compromís veu darrere dels retards en l’informe de Massachusetts ‘maniobres dilatòries de qui sembla defensar al negligent’

IMG_2696 (1)La coalició sol·licita nous informes davant unes respostes del Govern que oculten les responsabilitats de possibles actuacions negligents i conceptes no contractats sota fórmules concurrencials d’un projecte Castor que va inflar el seu cost en gran manera

 

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat hui que els informes tècnics encarregats a l’Institut Tecnològic de Massachusetts (ITM) per analitzar el complex fenòmen de la sismicitat a l’entorn de la planta “no demoren més el desmantellament del projecte Castor” que en l’actualitat es troba en hibernació. La coalició ha recordat que “si bé amb la paralització de l’activitat han desaparegut els tremolors i la mobilització ciutadana hostil cap a aquest magatzem de gas, seria intolerable ara una nova pròrroga en la publicació d’aquest informe, totalment prescindible, que es va contractar després de dos informes d’organismes oficials de l’Estat que assenyalaven inequívocament a la injecció de gas com el causant de l’activació de la falla i els terratrèmols que es van viure al sud del delta de l’Ebre“.

L’informe de l’ITM s’hauria d’haver fet públic abans de 2017 i un nou termini, que tampoc el donen per definitiu, assenyala que veurà la llum a l’estiu “previsiblement“.

D’altra banda els senadors han constatat, després de la lectura de diverses respostes del Govern a preguntes de setembre de 2016, que la informació que faciliten torna a ser incompleta i imprecisa i sembla facilitada per donar temps que es completen informes que aclarisquen dubtes sobre si hi va existir alguna responsabilitat o negligència en l’actuació dels gestors de PP i PSOE davant aquest projecte promogut per Escal UGS i comprovar si la seua construcció, manteniment, utilització i verificació de la seguretat va ser la correcta.

Tot això ens dóna molt mala espina, pel que hem sol·licitat informes dels conceptes detectats per la Comissió Nacional de l’Energia no contractats sota fòrmules concurrencials d’un projecte que va unflar el seu cost en gran manera, i de qualssevol altres contractats per la Direcció General de política Energètica i Mines, que constaten si les decisions tècniques que es van prendre van ser les adequades i si es va pagar el valor de mercat per aquestes instal·lacions, que van acabar costant 1.461,4 milions d’euros“, ha assenyalat Compromís en un comunicat.

Confiem que el Govern deixe de comportar-se com a defensor de les concessionàries i ho faça dels ciutadans, dels interessos de tots i done ordres immediates de desmantellar una planta que ha generat sismicitat d’una forma clara al sud de Tarragona i nord de Castelló“, han afegit els senadors de Compromís.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.