La Comunitat Valenciana va ser la segona autonomia amb menor índex d’incidència d’accidents laborals en 2016

La Comunitat Valenciana va ser la segona autonomia amb menor índex d’incidència d’accidents laborals en 2016, amb 2,9 accidents de treball amb baixa laboral per cada 100 treballadors. Així es desprèn de l’avanç que ha publicat l´Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) de les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social dels accidents ocorreguts en jornada de treball de totes les comunitats autònomes.

Així, la Comunitat Valenciana se situa solament per darrere de la Comunitat de Madrid (2,6 accidents laborals per cada 100 treballadors) i per sota també de l’índex d’incidència a nivell nacional (3,3).

Segons l’estudi, a la Comunitat Valenciana es van produir el passat any un total de 41.976 accidents laborals en jornada de treball, la qual cosa situa a la Comunitat en quart lloc en nombres absoluts d’accidents laborals per darrere de Catalunya (85.234), Andalusia (80.240) i Madrid (70.049).

Quant als accidents mortals, la Comunitat va ser la cinquena, amb 41 morts. Andalusia (80), Catalunya (66), Galícia (57) i Madrid (54) van patir el darrer any més accidents mortals per causes laborals.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu ha destacat que, malgrat que les dades confirmen una evolució positiva en el nombre d’accidents, el Consell “no va a baixar la guàrdia”. “No podem tolerar que se seguisquen produint accidents que poden ser evitables”, ha declarat en aquest sentit.

Així, ha posat l’accent que, segons l’informe de sinistralitat laboral, que ha realitzat per primera vegada l´Invassat en 7 de cada 10 accidents, s’havien identificat en l’avaluació de riscos la causa (factor de risc) o causes que van provocar aquests accidents i, en 6 de cada 10, l’empresari tenia documentada l’existència del recurs de protecció necessari per a fer front a aqueix risc que podia provocar l’accident i, no obstant açò, l’accident va succeir.

Els tècnics de l´Invassat, en les seues visites, van comprovar que, en 6 de cada 10 accidents, l’empresa disposava en l’avaluació de riscos d’una mesura preventiva documentada que haguera evitat o minimitzat l’accident.

En aquest sentit, ha recordat que els tècnics de l´Invassat realitzaran enguany visites de control i vigilància de la prevenció en 1125 empreses amb índexs de sinistralitat superior als del seu sector i empreses que hagen patit accidents greus.

Per la seua banda, Cristina Moreno ha recalcat la importància d’instal·lar la #CulturaPreventiva en tots els àmbits de la societat, tal com posa de manifest la primera campanya sobre prevenció de riscos que ha engegat la Generalitat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.