Consol Castillo inicia un pla de millora integral dels centres municipals de servicis socials

Valencia Noticias | Redacción.- Consol Castillo, regidora de Benestar Social, ha visitat els cinc centres municipals de servicis socials que hi ha a la ciutat als barris de Patraix, Ciutat Vella, Campanar, Olivereta i la Malva-rosa. Es tracta de la primera vegada que la regidora  responsable de l’àrea de Desenvolupament Humà es desplaça directament als centres amb l’objectiu de mantindre reunions de treball amb els tècnics que hi treballen. Castillo ha indicat que ara, una vegada conegudes les problemàtiques específiques, és el moment d’iniciar el pla de millora integral dels centres municipals de servicis socials.

Centro Municipal de Servicios Sociales en Patraix.
image-297976
Castillo ha fet èmfasi en la necessitat de no quedar-se tancat als despatxos del consistori. Segons la regidora, cal desplaçar-se fins als diferents centres repartits per València per mantindre una comunicació fluïda amb els tècnics que atenen els ciutadans. La intenció és poder establir dinàmiques de treball positives que acaben revertint en un benefici comú per a tots. De fet, Castillo ha assegurat que el Segon Pla d’Inclusió que es va aprovar la legislatura passada es va fer “des d’un despatx, tancats, sense baixar ni eixir al carrer”. Per això, afirma Castillo “ara introduirem noves propostes” que han sorgit de les diferents reunions mantingudes “amb l’objectiu de millorar el Pla”. “Per a nosaltres és molt important el consens i comptar amb les aportacions de tots els tècnics dels servicis socials de l’Ajuntament, que són els que desenvolupen la tasca d’atenció als ciutadans en el dia a dia”.

Un dels aspectes  detectats en les reunions ha sigut la necessitat de treballar en base a un pla amb un mètode de treball que incloga una programació, uns objectius quantificats i una avaluació. Així mateix, també s’ha detectat que hi ha una falta de personal evident en els centres de servicis socials que “es compensa amb el magnífic treball i dedicació dels tècnics dels centres”, ha assegurat Castillo, que també ha dit que “amb la incorporació de nous treballadors a l’Ajuntament en 2016 es podrà avançar en la millora de la situació actual”.

Castillo, ha avançat que començarà per resoldre ja aquells requeriments que han sigut més coincidents en els cinc centres socials de la ciutat.

Suport i reconeiximent

D’altra banda, Castillo ha volgut agrair el suport i reconeixement que “he rebut de tots els tècnics respecte a la nova política de benestar social que ha encetat la ciutat, amb un increment del 47% de les ajudes directes en emergència social, que ajuden a evitar l’estigmatització i que eviten subvencions encobertes a algunes entitats que no beneficiaven els usuaris finals del servici”. A més, ha recordat que l’import per a estes ajudes s’ha incrementat fins els 5.208.500 euros per al 2016.

Castillo, que ha ressaltat  en diverses ocasions la importància de la tasca que fan tots els funcionaris adscrits a la delegació de Benestar Social, va fer entrega este Nadal d’uns diplomes de reconeixement a totes les persones que porten més de 25 anys treballant en la delegació, un acte al qual van acudir més de 100 persones. “És necessari posar en valor el treball d’estes persones ja que fan una tasca importantíssima en la ciutat, de millora del benestar social i d’afavoriment de la integració de totes les persones”.

Castillo també ha avançat que ara començarà una ronda de visites pels tres Centres Ocupacionals Municipals (COM) que hi ha a València, per a dur endavant el mateix procediment que amb els Centres de Servicis Socials i amb l’objectiu d’estudiar possibles accions per a visibilitzar les persones amb discapacitat o diversitat funcional i normalitzar la seua concepció social. Castillo ha apuntat ja iniciatives que van cap a eixa direcció, com la voluntat de l’Ajuntament de València de recuperar la col·laboració amb l’associació cultural Cinesín, que l’anterior equip de govern va paralitzar fa uns anys, o l’acte que es farà pròximament en l’hemicicle per a lliurar a l’alcalde un quadre pintat per un alumne d’un dels COM.

En este projecte també està implicada la regidora d’Inserció Socio-Laboral, Isabel Lozano, ja que l’objectiu és iniciar i implantar polítiques d’inclusió laboral a través d’estos centres, un projecte que haurà de comptar també en el futur amb la col·laboració de la regidoria d’Ocupació.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.