BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Cultura presenta l’estrena mundial de l’òpera ‘La Brecha’ en Sagunt a Escena

17-08.31_La_brecha L’Institut Valencià de Cultura ha presentat a València l’òpera ‘La Brecha’ l’estrena mundial de la qual serà aquest diumenge al Teatre Romà de Sagunt, dins del festival Sagunt a Escena.

Amb aquest espectacle Sagunt a Escena tanca les actuacions al Teatre Romà amb un espectacle de luxe i estrena de caràcter internacional.

A la presentació han assistit el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García; el director artístic de Sagunt a Escena, Juan Vicente Martínez Luciano; el director musical de l’òpera, Palmo Venneri; el compositor Jacques Alphose De Zeegant; l’autora del llibret Marguerite de Werszowec Rey i el director del cor Francesc Gamon.

El director adjunt d’Arts Escèniques, Roberto Garcia, ha assenyalat que ”aquest espectacle s’uneix als altres grans espectacles de Sagunt a Escena d’enguany, ja que per huitena vegada torna a vendre la totalitat de l’aforament del teatre romà. En un primer balanç es pot dir que aquesta ha sigut una de les edicions amb més èxit de la història del festival”.

D’altra banda, Juan Vicente Martínez Luciano ha destacat que ”és un gran plaer i un privilegi poder tindre a Sagunt a Escena un espectacle d’aquestes característiques, més encara veure’l eixir del no-res i ajuntar en l’escenari a tantes persones de tan diverses procedències i oficis que treballen tots a una”. “L’espectacle està ple de sorpreses i no deixarà indiferent ningú, tant per la música com per l’escenografia o la direcció d’escena”, ha afegit.

L’escenografia, dissenyada per Paco Azorín, que és també el director escènic, ompli la totalitat de l’escenari del Teatre Romà, tant en l’amplària com en l’alçada.

La Brecha conta la història de Madina, una heroïna casada amb un dictador i membre d’un clan mafiós que vol, mitjançant el seu amor, salvar el seu marit. Al començament de l’obra el marit acaba de morir i el clan mafiós vol matar-la. Serà gràcies a l’amor que triomfa enfront del mal.

L’obra té 43 personatges en total, dels quals 11 són cantants i 32 membres del cor que participen en l’acció escènica. També hi participen els membres de l’orquestra i alguns acròbates.

Aquesta és la primera òpera conjunta de Jacques Alphose De Zeegant i Marguerite de Werszowec Rey, que abans han col·laborat en altres composicions com oratoris o simfonies amb cor i solistes. En ”La brecha” la música està al servei del text i té una estructura horitzontal i no vertical com les òperes habituals, amb un moviment perpetu.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.