BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

CulturArts aposta per la jove companyia Gossos Danesos amb la coproducció ‘Nagg i Nell’

El Péndulo | Redacción.-  Una comèdia romàntica en un món industrial. Una reflexió sobre la soledat i l’abandonament de les persones majors.

Aquests són els dos eixos entorn dels quals es presenta l’obra ‘Nagg i Nell’, la coproducció que CulturArts presentarà junt amb la companyia valenciana Gossos Danesos en el Teatre Rialto de València a partir del 19 de novembre.

El text de la jove dramaturga Laura Sanchis va rebre l’Ajuda a Noves dramatúrgies de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valencià l’any 2013. Sanchis s’inspira en l’obra ‘Fi de partida’, de l’escriptor irlandés Samuel Beckett, per a crear una història que invita a la reflexió sobre la soledat, l’abandonament i la bellesa.

La obra es una reflexión sobre la soledad y el abandono de las personas mayores.
image-243268
L’autora tria dos personatges secundaris de l’obra de Beckett per a crear una trama entorn d’ells. Al llarg de la funció, l’espectador passa del dolor a la rialla i del plaer a l’angoixa. Tot això en un espectacle que apel·la a la nostra sensibilitat i que amb la seua mesurada posada en escena no deixarà indiferent a ningú.

La nova coproducció de CulturArts conjuga joventut i experiència. La companyia emergent Gossos Danesos va nàixer en 2013 i, a pesar dels seus pocs anys de vida, acapara diversos premis i reconeixements. Els directors de l’obra són Javier Sahuquillo i Gonzalo Azcona.

Sahuquillo, amb tan sols 33 anys, ja ha sigut premiat en el Festival Vila de Mislata, en el Festival PIIGS Dramatúrgies contra la Crisi i recentment ha aconseguit el premi en el Certamen Internacional Leopoldo Alas Mínguez per a textos teatrals LGTB (Premi LAM), que convoca la Fundació SGAE, amb la col·laboració del Festival Visible. Per la seua banda, Gonzalo Azcona és un director de formació internacional en països com Polònia i Portugal.

El repartiment de ‘Nagg i Nell’ està format per dos actors ja clàssics en l’escena valenciana: Enric Juezas i Victòria Salvador. L’equip artístic ho completa la responsable de vestuari Ana Garay, acompanyada del valencià Pascual Peris; l’escenògraf és Xavo Giménez; la il·luminació és de Juan Pablo Mendiola, Premi Max 2015 amb l’espectacle infantil Dot de Maduixa Teatre; i la música de Santiago Martínez.

Després de la seua estrena en el teatre Rialto de València, ‘Nagg i Nell’ se representarà també en el Principal de Castelló i el Teatre Arniches d’Alacant on iniciarà la seua gira.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.