Un total de 19 importadors de 15 països s’han desplaçat aquesta setmana a València per a conèixer l’oferta de vins i begudes alcohòliques de la Comunitat Valenciana en una missió inversa d’Ivace Internacional.
La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat l’aposta per impulsar i reforçar les missions d’importadors, “una gran oportunitat” per a les empreses valencianes ja que tenen la possibilitat de mostrar la seua oferta de producte a importadors de tot el món sense eixir de la Comunitat Valenciana.
En aquesta ocasió, Ivace Internacional ha convidat a 19 importadors d’Alemanya, Brasil, Xile, Xina, Colòmbia, Corea del Sud, EUA, Japó, el Marroc, Mèxic, Perú, Polònia, Regne Unit, Suècia i Turquia.
Un total de 46 empreses valencianes, entre cellers i empreses fabricadores de begudes alcohòliques com a cervesa, participen en aquesta acció que tindrà quatre dies de durada en un hotel de la ciutat.
Durant els dos primers dies, importadors i empreses mantindran encontres individuals. Els dies 18 i 19 es reserven perquè els importadors puguen visitar les instal·lacions de les empreses per les quals hagen mostrat major interès.
Els importadors que es desplacen són Daniele’s Weinparadies i Wolfgang Behrens d’Alemanya, First SA de Brasil, Caves Reunides (Xile), Beijing Hourun Trading Co. (Xina), Green Foods, SAS i Rosmi, SAS (Colòmbia), Hansong Food Co. Ltd (Corea del Sud), D Tast Distributor Corp, De Vi Wine Importers, JK Imports (Estats Units), Seikosha Co, LTD (Japó), Ebertec Maroc (el Marroc), La Castellana (Mèxic), R3 Investment SAC (Perú), HISSE-Full Sp. (Polònia), Andina Wines (Regne Unit), Johan Hagstrom Hab (Suècia) i Adco Gida (Turquia).
Exportacions de vi en alça
Les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana han ascendit a 121,26 milions d’euros en el període gener-juliol de 2018, la qual cosa representa un increment del 6,6% respecte al mateix període de l’any anterior.
França és el primer client de la Comunitat Valenciana, amb un valor de 15,8 milions d’euros i un destacat ascens del 32,44%. Li segueix Alemanya, amb 9,2 milions d’euros i un descens del 4%. En tercer lloc se situa Països Baixos, amb 8,65 milions d’euros i un creixement del 21%.
A continuació, se situa Xina, primera destinació asiàtica dels vins de la Comunitat, amb un valor de 8 milions d’euros. Li segueix Costa d’Ivori, amb 7,97 milions d’euros i un ascens del 25%. Estats Units importa vi de la Comunitat per valor de 7,5 milions d’euros, amb un ascens del 9%.
Altres destinacions com Rússia, Regne Unit, Japó, Canadà, Bèlgica, Finlàndia i Togo se situen a continuació fins a completar el llistat de 108 destinacions en el període gener juliol de 2018.