Economia destaca que l´EPA reflecteix la consolidació en la recuperació de l’ocupació en la Comunitat Valenciana

València Notícies | Redacció.- El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de la Població Activa (EPA) del tercer trimestre, segons la qual l’atur ha baixeu en 24.600 persones a la Comunitat Valenciana pel que fa al trimestre anterior, un 5,44% menys.

Nomdedéu ha destacat que són xifres “francament positives que confirmen una tendència en alça que continua en el temps i que reflecteix la consolidació en la recuperació de l’ocupació en la nostra Comunitat”. Cal destacar, a més, que s’ha tornat als nivells d’ocupació d’abans de la crisi, cap a finals de l’any 2008. Enric Nomdedéu.

El responsable d’Ocupació ha posat l’accent que durant aquest trimestre 24.600 valencians i valencianes han deixat l’atur durant aquest trimestre “el que ens situa com la tercera comunitat autònoma on més s’ha reduït l’atur”.

Així mateix, Enric Nomdedéu ha ressaltat que, en aquest trimestre, la millora substancial en les xifres s’ha produït “en el sector femení que tradicionalment és el que més està està patint la crisi del mercat de treball”. Així, més de 33.000
dones han trobat treball a la Comunitat durant aquest últim
trimestre.

No obstant açò, el director general del Servef ha reconegut que l’increment de la temporalitat i la dependència estacional està encara molt present a l’economia valenciana. Així, les dades mostren que bona part de la recuperació de l’ocupació s’ha produït en el sector serveis (47.000 persones) i al mateix temps, el nombre de treballadors amb contracte temporal ha augmentat en més de 53.000 i disminueixen els contractats amb caràcter indefinit.

En aquest sentit, ha avançat que, des del Servef,”estem treballant en noves iniciatives per a fer front a aquesta creixent precarització del mercat de treball”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.