El Consell inicia la tramitació necessària per a declarar Sierra Escalona parc natural

sierra_escalonaEl Diari Oficial de la Generalitat recull l’orde per la qual s’inicia el procediment d’elaboració i aprovació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN), Pla rector d’Ús i Gestió i Normes de Gestió dels Espais de la Xarxa Natura 2000 de la Serra Escalona i el seu entorn.

El Consell impulsa així la tramitació necessària per a declarar Sierra Escalona i el seu entorn parc natural, tal com va anunciar al seu dia la consellera. Este procés s’obri en paral·lel al de declaració de paisatge protegit, publicat la setmana passada en el DOGV. Esta última figura de protecció permet un procediment administratiu més àgil per a preservar els valors de la zona mentres es tramita el PORN i els altres instruments.

L’orde publicada destaca que “la concurrència entre els terminis necessàriament dilatats que implica una tramitació com la indicada, junt amb la necessitat de comptar amb un marc de protecció que evite els actuacions que posen en perill la conservació dels rellevants valors ambientals, paisatgístics i culturals de la zona, justifica la declaració com a Paisatge Protegit, sense perjuí que en un futur part de la zona afectada per la mencionada ordre puga ser declarada parc Natural”.

Però, com també assenyala la mateixa ordre, l’eventual declaració com a Paisatge Protegit “no exclou l’oportunitat de completar els treballs per a dotar en esta zona d’un instrument d’ordenació i gestió tan eficaç com resulta un Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals; més encara, tenint en compte que en el marc de la tramitació iniciada l’any 2006, i sense perjuí de la necessària actualització, es va poder completar una informació de gran rellevància per a una adequada gestió de l’espai”.

Quan es complete la tramitació del PORN, es podrà proposar la reclassificació de l’espai amb una altra figura de protecció, com la de parc natural.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.