BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El documental Fills del Silenci, exemple de cinema ciutadà compromès

El Pébdulo | Redacció.- Els descendents de les víctimes de la repressió franquista, fills i néts d’aquells que van ser silenciats, són els protagonistes del documental Fills del Silenci. La producció de la Diputació de València, realitzada per l’Associació Stanbrook, es projectarà el proper dimarts 31 d’octubre en el marc de la 3a edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromès.Cartel del evento.

“La creació i l’expressió artístiques, en totes les seues formes, han de convidar a la ciutadania a reflexionar, a denunciar les injustícies i a potenciar un espai que respecte la diversitat i els drets humans”, ha destacat la diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo.

L’esdeveniment, que reflecteix els problemes més urgents de la ciutadania, està impulsat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i compta amb 48 audiovisuals, a més d’altres produccions que es presenten fora de concurs i una sessió especial de youtubers socials. Així mateix, aquesta tercera edició serà projectada en 27 espais culturals i associacions de la ciutat de València, el Port de Sagunt, Aras de los Olmos o Montserrat.

Fills del Silenciha estat aquest any de gira per les comarques. La pròpia diputada de memòria històrica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat personalment el migmetratge, dirigit per la periodista Rosa Brines, en centres culturals i auditoris. A més, a través del programa ‘Memòria a l’escola’, la Corporació provincial acostarà aquest curs escolar als joves la realitat de les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista amb el DVD del documental, que anirà acompanyat d’una unitat didàctica.

En la seua parada a València, el documental es visionarà la vespra de Tots els Sants en la Fundació FEIS (CCOO-PV, Carrer dels Serrans, 13, 46003 València) a les 19:00 hores, amb entrada lliure.

Consulteu tota la programació a la pàgina web del Festival de Cinema Ciutadà Compromès: http://2017.festivalccc.com/

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.