València Notícies | Redacció.- Este dimecres 7 de juny a les 19 hores al Conservatori Superior de Música de València debutarà dins del festival Ensems l’Orfeó Universitari de València, el que serà l’últim concert de la secció X_Ensems.
En les cinc activitats de la secció X_Ensems, dissenyada per pedagogs i músics, han participat més de 200 intèrprets entre els quals es troben xiquets i xiquetes de primària i secundària, universitaris i alumnes dels conservatoris professional i superior de València hi tota la seua activitat ha estat adreçada a la busca de noves audiències. Hi que dir que les activitats desenvolupades fins ara han tingut una gran acollida per part del públic.
El programa que interpretarà l’Orfeó Univesitari de València, sota la direcció del seu director titular Francesc Valldecabres, posarà de relleu la tasca que ha dut a terme l’agrupació durant aquesta any en que celebra el seu 70º aniversari, en el foment de la creació musical des de que posara en marxa el seu projecte ‘Residències’ l’any 2015. Iniciativa que ha dut a aquesta formació coral a estrenar obres de compositors contemporanis valencians.
Al concert s’interpretaran les següents peces, de Pau de Luis ‘Eroticitats’ la proposta que l’Orfeó feu a Pau de Luis per escriure aquesta peça partia de tres textos eròtics de Vicent Andrés Estellés, l’obra resultant fou estrenada en Serenates 2016.
De Francisco Coll la peça que s’interpretarà és estrena absoluta ‘Lacrimae’, amb Francisco Coll l’Orfeó ha treballat per enllestir una composició que connectara amb l’Stabat Mater’ de Dvorak, obra que també interpretarà l’Orfeó a alguns concerts i que presentaren conjuntament amb la composició de Francisco Coll. Es tracta d’una obra a cappella, ahuit veus que empra l’inici de l’’Stabat Mater’ iu que ha suposat tot un repte per la formació.
Tanca el concert l’obra ‘Ab urbe condita’ de Ramón Pastor, compositor amb el qual l’Orfeó inicia el seu projecte de Residencies, l’obra és un monument de cantata per a cor, solistes, dos pianos i percussió basada en un text de Titus Livi que narra la fundació de Roma. Una obra que rep influències d’obres cimeres como ‘Carmina Burana’ d’Orff o ‘Les Noces’ de Stravisnky.
Totes les obres han estat encàrrecs de l’Orfeó Universitari de València en el marc del Projecte Residències
Amb aquest programa gaudirem de tres obres ben diferents pel que fa a l’estil, la temàtica i la formació emprada i gràcies a la seua programació dins del festival Ensems, posa llum damunt d’aquest projecte de l’Orfeó Universitari amb el músics actuals valencians.