El Festival Internacional de Peníscola reuneix els millors intèrprets de la Música Antiga i Barroca

València Notícies | Redacció.– La directora adjunta de música i cultura popular de l’IVC Marga Landete ha assenyalat que aquest festival, amb més de vint anys de trajectòria “reuneix cada any els millors intèrprets de la música antiga i barroca amb la voluntat de recuperar i ampliar el seu repertori i acostar-lo al públic”.

Landete ha estat acompanyat en aquesta presentació pel Diputat de Cultura i vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Vicent Sales i l’alcalde de Peníscola i vicepresident segon de la Diputació, Andrés Martínez.

Enguany la cercavila amb què el grup Scura Splats inaugurarà el festival “Angelets i Dimonis” serà l’anunci del festival i una invitació a tota la població per a participar en la festa i acudir als concerts programats.

rueda antiga 1

El següent esdeveniment del festival, el 2 d’agost, serà l’espectacle Piromusical que se celebra cada any en la platja Nord de Peníscola i que reunix a més 100.000 espectadors. Enguany l’espectacle oferirà una selecció de l’òpera “L’Orfeo” de Monteverdi.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s’ha convertit en un dels cicles especialitzats en la interpretació d’aquest tipus de música més prestigiosos d’Europa, amb la presència d’alguns dels millors especialistes del gènere, tant orquestres i grups de cambra com a solistes de la música antiga i barroca.

Els concerts començaran el dia 3 amb l’actuació de La Dispersione dirigida per Joan baptista Boïls i amb la veu de la soprano Erika Escribá-Asatburuaga que sota el títol ‘No he de enmudecer’ interpretaran àries de sarsuela barroca.

El dia 4 serà el torn de ‘The Gonville Consort’ que amb direcció de Geoffrey Webber interpretaran un programa compost per Cançons i himnes de la cort d’Anglaterra 1500-1700.

El dia 5 actuaran els valencians Capella de Ministrers que enguany celebren el seu XXX aniversari, amb Carles Magraner a la direcció oferiran un concert que té per títol el títol ‘La ruta de la seda. Orient i la Mediterrània’.

El 6 d’agost a l’església de Santa Maria la formació ‘Piacere dei Travesi’ consort de flautes travesseres renaixentistes, oferirà ‘Monteverdi i Comes: innovació versus tradició’.

El 7 d’agost de nou al Castell del Papa Lluna ‘Recondita Armonia’ amb Lixsania Fernández a la viola da gamba i la direcció interpretarà uns selecció de cantates i sonates italianes de Händel.

El 8 d’agost la Orquesta barroca y capilla antigua de Murcia oferirà un concert gratuït ‘Música en los Reynos de Valencia y Murcia’.

El 9 d’agost Accademia del Piaccere amb Fahmi Alqhai a la viola de gamba i la direcció interpretarà ‘Les violes du ciel et de l’enfer’ La viola de gamba a la cort del Rei Sol.

El 10 d’agost sota la direcció de Barry Sargent la formació Valencia Original Art interpretarà Les quatre Estacions d’Antonio Vivaldi.

L’11 d’agost serà el torn de Capriccio Stravagante amb obres de Cara, Selma y Salaverde, Ortiz, Caccini, Marais i Bach.

L’últim concert serà el de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat valenciana amb direcció de Daniel Abad Casanova i Vicente Llimerà a l’oboè amb un concert que du per títol ‘La nit de Bach’

Tots els concerts són a les 22.30 hores i el piromusical serà a les 12 de la nit. El preu de les entrades és de 10€ i hi ha un abonament per als nou concerts a un preu de 80€. El concert gratuït és d’entrada lliure, les invitacions es repartiran el dia de l’actuació fins a esgotar l’aforament.

Venda d’entrades a partir del 13 de juny en www.entradas.com. A partir de l’1 d’agost, venda d’entrades en l’Oficina de Turisme de Peníscola (horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores) i els dies de concert en el castell de 21 a 22.30 hores.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.