El Geoportal de l’Ajuntament posa sobre el mapa tota la informació geolocalizada de València

València Notícies | Redacció.- L’alcalde, Joan Ribó, i el regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, han presentat el Geoportal de l’Ajuntament de València, una eina tecnològica que ja està operativa en la qual s’ha introduït sobre el mapa tota la informació sobre la ciutat, geolocalizada i recollida en diferents capes, que pot ser útil tant per a les diferents regidories i servicis municipals com per a les valencianes i valencians. L’objectiu del Govern de la Nau és augmentar la transparència, potenciar la informació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

“Esta eina està emmarcada dins de l’estratègia València Ciutat Intel·ligent (VLCi) que al mateix temps forma part del projecte europeu Red.es, i amb esta volem contribuir a augmentar la transparència, a potenciar la informació municipal i a millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania”, ha assenyalat Joan Ribó en la presentació del Geoportal de l’Ajuntament de València en la qual ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat del regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset

Imagen del Geoportal.

L’Ajuntament de València, a través del projecte “Geoportal” https://geoportal.valencia.es, posa a la disposició de la ciutadania una rica i variada informació sobre recursos existents a la ciutat. Ribó ha recordat que la setmana passada “vam presentar el tauler de control “València al minut” que posa l’accent en les dades d’actualització ràpida de l’Ajuntament (com l’estat del trànsit, la disponibilitat de bicicletes en Valenbisi o la situació meteorològica), i hui presentem l’altre projecte que completa esta oferta, el Geoportal, que se centra en l’oferiment de les dades de manera territorialitzada i sobre plànol”.

Geoportal oferix informació geoposicionada proporcionada per múltiples àrees municipals: mobilitat, economia, servicis socials, cultura festiva, etc., en la qual l’usuari pot escollir diferents vistes o capes d’interès mitjançant ferramentes de consulta gràfica d’ús senzill. “És una ferramenta útil, fàcil i accessible”, ha destacat Ribó, qui s’ha referit al fet que “a més, s’han dut a terme desenvolupaments interns que possibiliten una gestió administrativa més àgil, que permeta als responsables de l’Ajuntament disposar d’informació integrada i prendre decisions més ràpides i eficients”.

Segons l’alcalde de València, este projecte és un bon exemple de la filosofia i les línies de treball que s’estan desenvolupant des del Govern de la Nau. Ribó ha enumerat a continuació tres idees clau sobre el Geoportal, la primera de les quals és que “integra i oferix dades de molt diverses àrees municipals, perquè l’Ajuntament està treballant en clau de coordinació i d’integració, de manera que ha posat al centre de l’acció al ciutadà per a superar la inèrcia de l’anterior govern, d’aïllament entre regidories i falta de coordinació i comunicació. La coordinació i cooperació entre regidories és possible i funciona”.

La segona idea clau és la de la transparència. “Mai s’havia fet un esforç tan gran des d’este Ajuntament per facilitar a les persones la informació de rellevància de l’Ajuntament i de la ciutat, i el Geoportal és un bon exemple”. La tercera idea posada de rellevància per Ribó té a vore amb la modernització i l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió municipal, ”posant sempre al centre l’interés ciutadà”.

Geoportal inclou un apartat de plànols oberts a l’ús de la ciutadania: mapa de carrers (llista de carrers), mapes de Falles, mapa de mobilitat, Urbanisme, zones tributàries, dades obertes, mapes històrics de València, Jardineria, Mercats, punts de registre, xarxes socials i Servicis Socials.

Un segon apartat de l’eina és el dels plànols d’ús administratiu: IBI, Taules i cadires, Apartaments turístics, Incidències en via pública, IAE, Inventari enllumenat Obres d’infraestructures, Punts de subministrament d’aigua sense consum i Servei de bombers.

Telèfon móbil

El regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, ha ampliat la informació facilitada per l’alcalde i s’ha referit a aspectes tècnics, alhora que ha destacat de manera especial l’ús del Geoportal de l’Ajuntament de València –que ja està plenament operatiu– a través del telèfon mòbil, així com la possibilitat de combinar capes i creuar les dades que oferixen.

 “És una ferramenta de treball que facilitarà la presa de decisions per part de les diferents regidories, tant pels regidors i regidores com pels funcionaris i funcionàries, com pels ciutadans i ciutadanes. Estem posant sobre el mapa tota la informació geolocalizada de la qual disposa l’Ajuntament de València. Hi haurà una opció de consulta des dels telèfons mòbils, a través dels quals es fa ja bona part del consum d’Internet, que en este portal cobra tot el seu sentit”, ha dit Fuset
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.