El GPP proposa a la resta de grups parlamentaris una declaració institucional per la festivitat del 9 d’Octubre

t_DSC_150179 El Grup Parlamentari Popular ha presentat en Les Corts una proposta a la resta de grups parlamentaris per a realitzar una declaració institucional per la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és que puga consensuar-se en la resta de grups i ser llegida en el pròxim ple del dia 6. A més, el text també serà presentat en els Ajuntaments valencians.

El text íntegre és el següent:

Com sempre, el 9´d’Octubre torna a ser motiu d’orgull per a tots els valencians i valencianes. Tornem a eixir als carrers per a recordar el passat comú que ens unix, i per a expressar que, transcorreguts trenta-tres anys des que accedírem a l’autogovern, continuem sent un poble unit, fort i en constant evolució, dins d’un marc constitucional i estatutari que ha fet possible el nostre model de convivència.

Són moltes les dificultats que castellonencs, valencians i alacantins hem hagut de superar en estos anys, i sens dubte moltes són les proves que haurem d’afrontar d’ara en avant. Però som conscients que quant més units i sense fissures afrontem els desafiaments, més possibilitats tindrem d’aconseguir l’èxit.

Un sistema de finançament just; garantir la suficiència hídrica dels nostres camps, indústries i habitants; millors infraestructures que vertebren el territori; o aconseguir un model social sostenible que garantisca el benestar de forma global, són només algun d’eixos reptes. Hem de ser conscients que la busca de l’interés general -i no l’afany partidista-, l’objectiu comú de les pròximes generacions -i no el curt-termini polític- i, també, una identificació de tots al costat de les nostres senyes d’identitat que ens fan únics però, al mateix temps, part essencial d’una gran nació, són claus polítiques per a véncer tota dificultat i obstacle que es posen davant.

Fomentar un model de convivència en pau i concòrdia basat en un Estatut d’Autonomia, ben arrelat en la nostra història, conscients del que vam ser, som i volem ser, són uns ferms pilars sobre els què basar el projecte de la Comunitat Valenciana de les pròximes dècades.

Dins del ser i sentir valencià s’entén que Espanya i la Comunitat Valenciana són dos cares d’una mateixa moneda. I que el que més convé a una, és el que més convé a l’altra. Això ens oferix una major legitimació, si és possible, perquè els valencians i valencianes tinguem un tracte just, el tracte que mereixem per la nostra aportació col·lectiva com a poble. La nostra reivindicació no és ni egoista ni excloent, la nostra reivindicació és solidària i equitativa. Hauria de comprendre’s, per tots, que una Comunitat més forta ens portarà a una Espanya millor.

El nostre model de valencianisme ens fa ser un referent a Espanya i a la Unió Europea. Un valencianisme responsable i compromés, però també reivindicatiu en la defensa de tot allò que considerem que necessita la Comunitat Valenciana, que és bo per a la Comunitat Valenciana.

En el sentir valencià no caben falses dependències polítiques. Sabem qui som, que hem sigut els únics protagonistes de la nostra història i que ningú ens ha d’explicar quina és la nostra llengua i cultura pròpia.

Des de les nostres arrels com a antic Regne de València, a través de la nostra llengua, el valencià, estes Corts, com a representant de la veu del poble, animem tots els valencians i valencianes a sumar-se a eixa festa comuna i compartida que és el Nou d’Octubre per a la que reclamem la participació activa, cívica i festiva de tots els ciutadans i ciutadanes divendres que ve, el dia de la nostra festa.

Des de l’orgull de pertinença a la nostra terra, de la nostra història, de les nostres senyes d’identitat i de la nostra gent confiada en el futur, Les Corts animen a tot el poble valencià a celebrar el 9´d’Octubre.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.