BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

València serà un espai obert als rodatges

calabuig_audiovisualesSimplifiquem els tràmits i eximim de taxes

El primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Joan Calabuig, ha apostat per “convertir València en un espai obert als rodatges” de cinema, televisió i publicitat. Per això ha afirmat que l’Ajuntament “treballa per a agilitzar els terminis que faciliten els rodatges”.

A l’acabament de la reunió que ha mantingut amb el membre de l’Associació de Professionals de la Producció (APPA) José Jaime Linares, el regidor ha anunciat que treballaran “conjuntament”.

Joan Calabuig ha explicat que els rodatges permetran “a mitjà i llarg termini, completar l’oferta turística obrint noves possibilitats per al sector a la busca del cada vegada més nombrós turista cinèfil”. Segons ha explicat, es tracta d’un visitant “atret tant per les localitzacions que apareixen en sèries i pel·lícules, com pels llocs en els quals s’han allotjat els actors i actrius”.

En este sentit, ha destacat que el cinema “seria un element que ajudaria a promoure el turisme cultural amb iniciatives com les Rutes de Cinema, en les quals es visitarien els llocs de rodatge”. De fet, ha destacat que el turisme cinematogràfic “mou milions de turistes internacionals, per la qual cosa ser plató de rodatge s’ha convertit en una estratègia per a impulsar el turisme en nombroses destinacions”.

Entre les actuacions que planteja, Joan Calabuig ha apostat per que València es convertisca en una ciutat friend friendly, amb mesures com les bonificacions per a rodatges i l’agilització de llicències. Una iniciativa amb la qual, ha apuntat, “també estaríem ajudant a la indústria audiovisual, com són productors, realitzadors, actors o actrius, empreses de càtering, decoradors, maquilladors i molts altres professionals que travessen per una greu crisi”.

El responsable de Turisme ha remarcat que amb esta iniciativa aspira a “posicionar València en el mapa cinematogràfic internacional, complementar la promoció turística a través del turisme cinematogràfic i col·laborar en la recuperació de la indústria audiovisual”.

Tot això, ha apuntat, dins d’una estratègia coordinada amb els professionals del tots els sectors implicats, turístic i audiovisual, amb la finalitat de “sumar sinergies” i “aconseguir la màxima promoció de la nostra ciutat”. “València és un plató perfecte per la gran diversitat i atractiu de les seues localitzacions, pel clima, les connexions, l’àmplia oferta hotelera i hostelera i els professionals del sector audiovisual de reconegut prestigi”, ha conclòs.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.