El Palau de la Música estrena la ‘Misa de Gloria a tres voces’ de José Serrano en el concert del 9 d’Octubre

El Péndulo | Redacció.- El Palau de la Música de València estrenarà demà divendres 6 d’octubre a les 19.30 hores a la Sala Iturbi, la “Misa de Gloria a tres voces” de José Serrano, dins del tradicional concert commemoratiu amb motiu del 9 d’Octubre. Per a la regidora de Cultura, Glòria Tello, l’auditori valencià “torna a ser l’epicentre musical d’aquesta data tan assenyalada, amb una estrena absoluta dedicada a totes les valencianes i els valencians”. Un programa que estarà protagonitzat per l’Orquestra de València, sota la direcció del mestre Enrique García Asensio i amb el cor d’homes del Cor de la Generalitat Valenciana, els tenors Matheus Pompeu i  Mario Corberán i el baix Lluís Martínez-Agudo. Tots ells membres o que han pertangut al Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts Reina Sofía. L’accés a este concert és gratuït, fins a completar l’aforament.

Homenaje Maestro José Serrano Concierto día de la Comunidad Va

En el concert també es reconeixerà la figura d’Enrique García Asensio, que segons el director del Palau, Vicent Ros “és un músic valencià d’una trajectòria artística molt prestigiosa, i molt vinculat al Palau i a l’Orquestra de València, de la qual va ser el seu titular de 1964 a 1966 i posteriorment, principal director convidat”. García Asensio ha mostrat la seua emoció i ha afirmat que el dit Ningú és profeta en la seua terra, “no m’afecta, ja que sempre m’he sentit molt volgut per les valencianes i els valencians”.

La “Misa de Gloria a tres voces” ha comptat amb la transcripció, recuperació i arranjament de Ramón Ahulló, i ha sigut publicada per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València. En este sentit, Tello s’ha mostrat molt satisfeta “de l’estreta col·laboració, una vegada més, de les administracions local, autonòmica i provincial, que ha possibilitat la recuperació i estrena d’esta partitura, que s’afegeix al nostre ric patrimoni musical”. Per la seua banda, el director general de CulturArts, Abel Guarinós ha recalcat la importància d’estes sinergies institucionals creades, que a més “deixen clar el compromís que tenim en la posada en valor del Josep Serrano compositor global, més enllà de les manipulacions partidistes de què fou objecte”.

L’endemà, este concert es podrà escoltar al Centre Cultural Bernat i Baldoví de Sueca. A més, el públic també podrà escoltar una segona part, en la qual també intervindrà la soprano Elena Schirru, amb romances de sarsueles molt conegudes del compositor de Sueca com ara  “El trust de los tenorios”, “El carro del sol”, “Alma de Dios”, “La Dolorosa”, “La canción del olvido” i “La alegría del batallón”.

Esta partitura inèdita de José Serrano consta de les parts Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus Dei i segons Ahulló, “està escrita per a orquestra, cor i tres solistes masculins…, una obra de joventut del mestre Serrano que avança la seua facilitat per a la creació de motius i línies melòdiques, que va caracteritzar la seua escriptura al llarg del seu periple creatiu”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.