Els visitants podran gaudir també d’una mostra de 30 bicicletes històriques i clàssiques fins al 30 de desembre
El Planetari de Castelló inicia la tardor amb diverses novetats en la programació d’activitats. En l’apartat d’exposicions, l’exposició “Història de la Bicicleta” amb una mostra de 30 bicicletes històriques i clàssiques estarà en les instal·lacions del Planetari de Castelló fins al 30 de desembre. En una primera secció, podem observar l’evolució tècnica de les bicicletes en només 100 anys, des del considerat primer prototip, el celerífer, fins a la bicicleta actual. Una draisana, la considerada primera bicicleta, junt amb un tricicle i dos velocípds són els elements més cridaners d’aquesta secció de bicicletes clàssiques. La resta de l’exposició se centra en diferents models de bicicletes utilitzades en diferents oficis i serveis. Amb models de la primera meitat del segle XX i d’orígens diversos (Suïssa, Anglaterra, Panamà…) es poden contemplar les adaptacions i utilitats de les bicicletes a diferents oficis: barberia, netejabotes, rellotgeria, llitera i fins a veterinària. Però les bicicletes també s’utilitzaven per a diferents serveis públics: la Guàrdia Civil, Correus, taxi o fins i tot bicicletes adaptades per a bombers. Cal destacar una bicicleta de l’exèrcit nord-americà utilitzada en la II Guerra Mundial per a ús mèdic, amb llitera inclosa.
A més, el Planetari estrena la projecció “Mil milions de sols” aquest mes d’octubre. En aquesta projecció astronòmica tindrem l’oportunitat de conèixer el treball realitzat per la missió “Gaia” de l’Agència Espacial Europea (ESA) per a elaborar un catàleg d’estels del firmament. La projecció es realitzarà els dissabtes a les 17.00 hores, en castellà. Les entrades per a aquesta projecció es podran adquirir des de les 16.30 hores en la taquilla del Planetari.
A més, els tallers familiars continuen els diumenges al matí, a partir de les 11.00 hores. El taller del diumenge 7 d’octubre forma part la Setmana Internacional de l’Espai (World Space Week) esdeveniment mundial afavorit per les Nacions Unides. El Planetari participa per primera vegada en aquest esdeveniment el lema del qual per a enguany és “Espai uneix el món”. En aquest sentit, es realitzarà un mural col·laboratiu entre totes les persones participants, que podran realitzar també fotos a manera de ‘photocall’ amb l’etiqueta #WSW2018 per a difondre en xarxes socials. A més, també es realitzarà un taller de motxilles espacials, i llançament de coets. La resta del mes se celebraran tallers sobre els estels (14 d’octubre), Urà (21 d’octubre) i la llum i matèria fosca (28 d’octubre).