El Ple municipal aprova de manera definitiva el Pressupost General per al 2017

València Notícies | Redacció.- Hui ha quedat definitivament aprovat en el Ple el Pressupost general de l’Ajuntament de València  per a l’exercici 2017, que ascendix a 786.384.770 euros, i també el pressupost consolidat, que inclou organismes autònoms i empreses municipals, la quantia del qual és de  869.925.178 euros. En el debat previ a la votació, en la que els representants dels grups Popular i Ciutadans s’han pronunciat en contra, s’ha ressaltat per part de l’equip de govern que es tracta d’un pressupost que té com a premisses la millora dels servicis que es presten als ciutadans i les ciutadanes, la creació d’ocupació i el benestar social.pleno-del-ayuntamiento

La proposta elevada al Ple incloïa la resolució dels  escrits i reclamacions presentats per ciutadans, organitzacions i entitats després de l’aprovació  inicial el passat mes de novembre d’un Pressupost en què el capítol d’inversions s’eleva a 76 milions d’euros i en el qual, de cada 10 euros, 7’6 es destinen a millorar els servicis de l’Ajuntament als ciutadans, en el que s’aconseguixen més ingressos sense augmentar la pressió fiscal, ja que els principals impostos i taxes que afecten les veïnes i els veïns seguiran congelats, com és el cas de l’IBI, que es manté, encara que creixen els ingressos previstos com a conseqüència de l’augment de la matrícula i de les quotes resultants del procés de regularització dut a terme pel Cadastre, mentres que l’ICIO baixa del 4 al 3 per cent.

No obstant això, les crítiques a la política fiscal han centrat bona part de les intervencions de l’Oposició, que han acusat a l’Equip de Govern de “incrementar els impostos”. El portaveu popular Eusebio Monzó ha assenyalat que la revisió cadastral ha sigut petició pel propi Consistori, i ha assegurat que “amb la seua gestió penalitzen a empreses i famílies, als que tenen treball i als que volen tindre fills”. “I tot –ha afegit- per fer una política de gestos”. A més, l’edil popular ha denunciat que no s’han executat la majoria dels projectes compresos en els cridats Pressupostos Participatius.

Per la seua banda, Fernando Giner, portaveu de Ciutadans, ha acusat al Govern Municipal de presentar uns pressupostos “opacs, sense estratègia definida, que augmenten la pressió fiscal, i que no tenen en compte les persones”. Giner ha assegurat que la ciutat “s’estanca amb esta gestió”, i s’ha referit a “carències en el govern, com la política de mobilitat, els plans d’accessibilitat o el suport al xicotet comerç”.

El delegat d’Hisenda, Ramón Vilar, ha instat a l’oposició a concertar exactament quins impostos són els que pugen, atés que el que s’ha aprovat és mantindre’ls congelats; i en el cas de l’IBI, de reduir el tipus d’interés per a compensar la pujada de la base l’impost i que la ciutadania no acuse en el rebut l’impacte fiscal de l’augment assenyalat pel Ministeri d’Hisenda. Segons Vilar, PP i Ciutadans mesclen dades i oferixen informacions esbiaixades per a donar impressió del que no és.

Vilar ha defés el caràcter de ferramenta de “distribució” que té la gestió fiscal i impositiva, i ha assenyalat que la voluntat del Govern de la Nau és reequilibrar i gestionar des de la base de la justícia social i el creixement sostenible.

El document aprovat ha inclòs dos esmenes d’addició, que han sigut abonades per tota la Corporació, amb suggeriments i aportacions realitzades per la ciutadania, entitats cíviques i associacions, que es remetran a les regidories competents.

D’altra banda, el Pressupost definitivament aprovat hui  contempla que el deute municipal, que en 2012 va arribar a situar-se en 1.046 milions d’euros, quede reduïda a finals de 2017 fins als 583’5 milions, un factor que contribuïx a l’objectiu municipal de donar prioritat als servicis a la ciutadania, a la creació d’ocupació i al gasto social.

Abans del debat plenari, ha pres la paraula un representant de l’Associació de Veïns de Torrefiel qui ha parlat en nom dels empleats de la contractes de jardineria, i ha denunciat el “retall de drets laborals” que patixen “i l’atac al principi d’igualtat, així com els descensos de categoria professional a determinats empleats”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.