banner-728x90 (1)

El PP guanyaria les eleccions a Valencià i el PSPV, C’s i Compromís-Podem empatarien a escons, segons el CIS

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana tornaria a guanyar les eleccions al País Valencià, segons l’enquesta feta pública aquest dijous pel  Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) prèvia als comicis del pròxim 20 de desembre. Els populars patirien una forta caiguda passant dels 20 diputats actuals a aconseguir entre 10 i 12 escons. Així, tot i que la pròxima legislatura el País Valencià aportarà un diputat menys, el PP podria perdre fins a 10 escons.

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, junt als membres de la candidatura al Congrés. / PPCV
image-276799

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, junt als membres de la candidatura al Congrés. / PPCV

El sondeig mostra la caiguda del bipartidisme ja que el PSPV-PSOE es quedaria lluny dels actuals 10 diputats. Els socialistes aconseguirien entre 6 i 7 diputats, el mateix resultat que obtindria Ciutadans (C’s) i la coalició ‘És el moment’ que integren Compromís i Podem. Esquerra Unida podria obtenir un diputat.

Per demarcacions, a València el PP aconseguiria 4-5 diputats, 3 el PSPV, 3 C’s i 4 ‘És el moment’. A Alacant, sumarien 4-5, 3-2, 3 i 2 escons, respectivament; i a Castelló, el PP tindria 2 diputats i la resta 1 escó cadascú.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.