BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El Trovam!2015 aspira a convertir-se en la fira referent del sector musical valencià

La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí la programació del certamen que tindrà lloc del 21 al 24 d’octubre

La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí en roda de premsa la tercera edició del Trovam!2015, un certamen que aspira en el futur a convertir-se en la fira de referència del sector musical valencià.Trovam rp 05

A la presentació, la regidora ha estat acompanyada del president de la Valencian Music Association (motora del projecte), Luis Óscar Garcia; del coordinador del projecte, Armand Llàcer; i del cap d’activitats culturals de la Universitat Jaume I de Castelló, Antoni Valesa.

El certamen, que se celebrarà del 21 al 24 d’octubre, ha ampliat el nombre de dies, d’actuacions musicals, d’espais escènics i les jornades professionals per tal d’arribar a l’objectiu de convertir-se en la fira referent de música en valencià. Així, els 6 espais culturals que ocuparà l’esdeveniment seran: el Paraninf de la Universitat Jaume I, la Pèrgola, el Teatre del Raval, la Plaça Santa Clara, la Llotja del Cànem i el Museu de Belles Arts.

Per a la regidora de Cultura, Verónica Ruiz, “el festival se convertirà poc a poc en la gran fira referent del País Valencià promocionant sempre la nostra música, les nostres arrels i la nostra cultura. Estic segura de que serà motor del comerç turístic i cultural” ha destacat l’edila.

Jornades Professionals
La convocatòria professional ocuparà el dijous 22 (matí i vesprada) i divendres 23 (matí), i ha sigut organitzada en torn a tres eixos de debat que pretenen analitzar els diferents models de fira-festival que se desenvolupen a l’estat espanyol i a Europa; el rol de la música com a element dinamitzador de les ciutats, i analitzar amb responsables d’empreses de la indústria musical i d’institucions culturals valencianes els elements i les necessitats que afecten al sector, amb la intenció d’establir pautes i criteris per a desenvolupar un model de fira del sector en els pròxims anys.

Per al primer eix de reflexió, el Trovam! comptarà amb la participació de 4 destacats responsables d’altres fires: Marc Lloret (director del Mercat de Música Viva de Vic), Lidia Hinojo (directora gerent de la Fira Mediterrània de Manresa) Jesús Guisado (director del Monkey Week) i de David Dehard (director de les jornades professionals que se celebren al festival Les Ardentes de Lieja, Bèlgica). Tots ells vindran a la Llotja del Cànem a explicar als assistents els origens i evolució de les seues respectives fires-festivals, el funcionament i la manera d’integrar-se en el context on es desenvolupen.

Per al segon debat, el Museu de Belles Arts de Castelló acollirà una taula rodona que comptarà amb el diputat de Cultura, Vicent Sales; el cantant de La Ranamanca, Gabriel Martínez; el professor d’Economia Aplicada, Juan de Dios Montoso; el director de Castellón en Vivo, Alberto Cañada; i el programador del festival Feslloch, Xavi Ginés. Aquesta activitat està organitzada en col·laboració amb l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i tindrà una segona convocatòria (amb altres ponents) a la Sala Russafa de València el 7 de novembre.

Per últim, el divendres 23 pel matí, en la Llotja del Cànem tindrà lloc una trobada professional que comptarà amb l’assistència de programadors, managers, promotors, i altres professionals del sector. Durant aquesta sessió es presentaran les primeres dades d’un estudi que ha començat a realitzar el departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I i que es desenvoluparà durant els pròxims mesos. La intenció d’aquest estudi és valorar el pes específic de la indústria musical en la Comunitat Valenciana.

Programació musical
Pel que fa a la programació musical, un total de 24 grups musicals, cinc més que en la convocatòria de 2014, actuaran en la Pèrgola, el Museu de Belles Arts, el Teatre del Raval i la Plaça Santa Clara. Tots d’estils molt diversos, programats per arribar a un ampli ventall d’audiència. La idea és oferir una programació eclèctica que permeta donar a conéixer alguns dels projectes musicals més interessants de l’actualitat.

Pep Gimeno Botifarra serà l’encarregat d’oferir el concert inaugural al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló el 21 d’octubre, i ho farà amb el seu espectacle “Botifarra a banda”, acompanyat per la Banda Municipal de Castelló, una de les bandes professionals de referència. Compartirà escenari amb Carles Dénia, un músic de dilatada trajectòria que acaba d’estrenar nou disc en què s’endinsa en els repertoris tradicionals mediterranis.

El dia 22 d’octubre, Maria Arnal (veu melismàtica) i Marcel Bagés (guitarra elèctrica), oferiran una actuació al Museu de Belles Arts de Castelló basada en la remescla de músiques a partir de fonoteques digitalitzades. Aquestes seran les actuacions prèvies a dues intenses jornades, 23 i 24 d’octubre, on la Pèrgola i el Teatre del Raval acolliran el gruix de la programació musical. Una programació eclèctica que combina propostes festives de música de fusió (folk, pop, rock…), com Els Catarres, Bongo Botrako, Égalité, Doctor Prats, o Tom Bombadil, amb músiques urbanes, com Arrap, Rapsusklei, amb la música d’autor (Julio Bustamante, Néstor Mont, Ramón Godes), el surrealisme dadà (Enric Casasses, Don Simón i Telefunken) i l’experimentació sonora (Truna) que es donaran al Teatre del Raval. La plaça Santa Clara acollirà les actuacions per a públic familiar del dissabte, amb Trobadorets, Marcel el Marcià i la Companyia Elisa M. Matallín.

Entrades i organització
Les entrades estan a la venda en www.notikumi.com i www.onetwotix.com a un preu entre 6 i 16 euros.

El Trovam! està organitzat per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, les diputacions de Castelló i de València, la Universitat Jaume I, Culturarts (GVA), l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i la Fira Mediterrània de Manresa.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.