El valor de la professionalitat

enric-morera-presidente-de-les-corts-valencianes
image-430308
Enric Morera.

Presidente de Les Corts Valencianes.

En molts pocs anys, la nostra vida ha canviat moltíssim i la revolució tecnològica que he viscut en els darrers any en té molta culpa. L’arribada d’internet als nostres llocs de treball primer, després a les nostres cases i ara als nostres telèfons mòbils ha fet una revolució molt important en les nostres vides i en la nostra forma d’entendre i conèixer la realitat.

En eixe panorama, el periodisme també ha canviat molt. Hem entrat en una era del periodisme digital on han aparegut nous mitjans de comunicació independents centrats en comunicar ràpidament i on també han tingut un paper rellevant els mitjans locals. Curiosament,  en un món cada vegada més global, quan ens connectem el que volem saber i conèixer és allò que ha passat més prop de nosaltres, al nostre carrer, barri, ciutat o comarca.

És en eixe context en el que trobem mitjans digitals amb una vocació valenciana i independent com Valencia Noticias, que celebra ara els seus primers cinc anys d’existència en un context no gens fàcil si d’economia parlem i, per tant, d’ingressos de publicitat, que és del que viuen els mitjans independents.

He de reconèixer públicament que sóc un lector assidu de la premsa digital valenciana. En qualsevol moment del dia em connecte per a conèixer les novetats d’allò que passa en el meu voltant més pròxim i Valencia Noticias és un dels mitjans que consulte, perquè m’agrada la pluralitat, perquè m’agrada la independència i conèixer altres versions i visions.

Perquè si la revolució d’internet ha suposat una democratització de la xarxa i també una possibilitat per a la lliure circulació d’informació, no podem oblidar que la informació si no és tractada per un professional de la informació que la treballa, la contrasta i la difon, és una informació perillosa i totes i tots ja sabem l’afició que té molta gent en difondre mentides per la xarxa.

Per això valore l’esforç i la professionalitat d’aquells que volen oferir un producte informatiu de qualitat, treballat, contrastat, amb pluralitat, amb llibertat, amb respecte i tolerància. Sempre he defensat la consigna que sense periodisme no hi ha democràcia. És cert. És un pilar importantíssim en un estat de dret i per a fomentar una democràcia participativa neta, transparent. Però tampoc podem oblidar que sense periodistes no hi ha periodisme i és d’agrair tindre periodistes valencians fent un producte com Valencia Noticias. Endavant i per molts anys.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.