Els alcaldes de la Foia de Bunyol agraeixen la proximitat de la nova Diputació i demanen més serveis mancomunats

Reunión alcadles de la comarca en Buñol foto_Abulaila (10)La Casa de Cultura de Buñol ha sigut hui l’amfitriona de la quarta reunió comarcal organitzada per la nova Diputació de València per a escoltar els alcaldes i presentar els eixos i la filosofia en què s’ha inspirat el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, engegat en menys de dos mesos de govern.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta Maria Josep Amigó i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i els alcaldes de Buñol, Chiva, Macastre, Dos Aguas, Yátova, Alborache, Siete Aguas y Cheste, així com el president de la Mancomunitat i alcalde de Godelleta han dialogat durant més de dues hores, “un format molt còmode de treball que facilita la proximitat i la proximitat amb els alcaldes i ens permet conèixer sobre el terreny les necessitats locals prioritàries a través de la veu dels qui més saben sobre elles i sobre els qui ha de recaure la decisió de la gestió dels recursos públics”, ha assenyalat el president Jorge Rodríguez.

Els eixos de treball de la nova Diputació respecte a aquest tipus de plans i inversions és bàsicament “menys plans, més diners i més autonomia municipal”, segons Jorge Rodríguez qui ha precisat que posen “l’accent en les persones i aposten per la transparència i objectivitat, reduir la multiplicitat de plans, incrementar la quantia dels programes nous i donar autonomia i llibertat als alcaldes”.

Amigó: “Volem acostar-nos als pobles”

En la seua intervenció, la vicepresidenta Maria Josep Amigó ha assegurat que “volem canviar les coses, i una de les primeres decisions va ser canviar la manera de funcionar, som nosaltres els qui ens hem d’acostar als pobles”.

A causa de la urgència de terminis legals, la nova Diputació va optar pel criteri poblacional per a distribuir aquest primer pla d’inversions, “encara que estem prenent nota d’altres criteris de repartiment per als pròxims plans, com el territori i les vies de comunicació”, ha ampliat Amigó. La vicepresidenta també ha anunciat que ja s’està treballant en el nou pressupost que fugirà “de projectes faraònics i serà més social, sobre la base de les demandes municipals, braç a braç amb els ajuntaments”.

Precisament, aquesta proximitat ha sigut acollida amb entusiasme pels alcaldes de la Foia de Bunyol. “És un luxe tenir hui ací als màxims representants de la Diputació”, ha dit l’alcalde de Dos Aguas, José Ramón Grau. I en semblants termes s’han expressat també la resta d’edils com l’amfitrió, Rafael Pérez, que ha destacat el gest de proximitat de l’equip institucional “una cosa que, desgraciadament, no era habitual abans”.

Milió i mig d’euros d’inversió en la comarca

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha exposat les inversions sol·licitades per la comarca a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles. Els nou ajuntaments obtenen un total de 1.596.424 euros per a escometre 48 iniciatives i projectes, entre els quals destaca la millora de vies públiques, gestió del patrimoni, proveïment d’aigua i camins veïnals.

Sobre el nou pla, consignat amb 72 milions d’euros procedents del romanent pressupostari, Altur ha explicat que els terminis legals han constret a l’equip de govern a preparar un programa especial en un temps molt ajustat. “Ha sigut una decisió política destinar els diners a les persones en lloc de dedicar-ho a amortitzar deute”, ha assenyalat.

A més, el diputat Emili Altur ha recordat que el BOP publica avui l’obertura d’un nou termini, de tres dies naturals, per a esmenar possibles errors o deficiències en els projectes presentats.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.