banner_990x90_EFE (1)

Els senadors de Compromís reclamen a Rajoy que escolte al poble valencià i acabe amb la discriminació econòmica

IMG-1539
image-497291
La coalició interpel·la dimarts al president del Govern a Mariano Rajoy sobre la insostenible i discriminatòria situació del País Valencià

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat aquesta vesprada durant la celebració de la manifestació unitària a la qual han assistit representants de la societat valenciana (partits polítics, sindicats, organitzacions empresarials) amb l’única excepció del PP “que el Govern done un tracte just als valencians i acabe amb la situació denigrant de perpetuar el País Valencià com el territori més maltractat en els comptes públics i en l’execució real d’inversió i compense l’enorme deute heretat per l’infrafinançament d’aquests anys“.

Aquest serà el missatge que traslladarà el portaveu Carles Mulet a Mariano Rajoy, dimarts, durant la interpel·lació al Senat. “És el que hui hem reclamat amb força de la mà de la societat civil en els carrers de València, perquè està en joc el nostre futur, la viabilitat autonòmica i els drets dels nostres ciutadans“, ha manifestat el senador territorial.

La coalició ha recordat l’anomalia que suposa l’actual sistema per als valencians, a l’tractar-nos com aportadors quan hauríem de ser receptors, com a comunitat pobre que som. “L’Estat és una maquinària brutal i injusta que serà difícil d’aturar però ens hi va la vida en això, quan les màximes autoritats del PP segueixen donant l’esquena al nostre problema, ens segueixen ignorant i menyspreant de manera injusta, mentre beneficien autonomies molt concretes i mantenen el seu status quo i concerts econòmics, mentre ací hem de retallar en serveis, salaris i benestar social, cosa que no podem permetre“, ha afegit.

Ja en l’últim Ple, el senador castellonenc Jordi Navarrete, va preguntar al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per la data en la qual un nou sistema de finançament més just estaria en aplicació després d’anys de demores. El titular d’Hisenda i Funció Pública va esquivar pronunciar-se sobre el fons de la qüestió, reconeixent això sí la bona gestió econòmica i de creació d’ocupació del Govern del Botànic.

Com a mínim va evitar dir-nos de nou ploramiques als valencians davant un model caducat i injust que ens ofega econòmicament. És el moment dels fets, no confiem en el PP però esperem que el clam escoltat hui servisca per remoure alguna consciència i que acabe el maltractament definint el nou model i posant-lo en aplicació quan abans millor“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

Debat al Senat de models de finançament

El portaveu de la coalició valenciana al Senat, Carles Mulet, ha lamentat que es debata la setmana que ve a la Cambra Alta una proposta de finançament autonòmic de Foro Asturias al marge de la Comissió d’Experts per a la Revisió del Model de Finançament, llançant des de les formacions satèl·lits del PP propostes que només busquen espoliar més i més i perpetuar el greuge que ens condemna als valencians per damunt de criteris raonables com la població ajustada, un Fons de Garantia o modular els principis d’ordinalitat i solidaritat per mantenir status quo injustificables, autonomies amb contingents i altres infrafinançades. “Demanem serietat en la matèria i que cada autonomia reba el que és just, sense greuges“, ha insistit.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.