Els veïns i veïnes ja podem sol.licitar les ajudes per a la rehabilitació del Cabanyal-Canyamelar

València Noticies | Redacció.- La Junta de Govern ha aprovat hui les bases que regulen les ajudes per a la rehabilitació i edificació d’habitatges en el Cabanyal-Canyamelar, d’acord amb el conveni per a la Renovació i Regeneració Urbana (ARRU) signat el passat mes de maig entre l’Ajuntament i la Generalitat, i que compta amb ajudes del Ministeri de Foment.

El citat conveni, amb vigència durant els anys 2016-2017, contempla una inversió total de 12.795.000 euros (uns 10,8 millions d’euros per a rehabilitacions i reedificacions, i 2 per a reallotjaments i altres prestacions). El Ministeri de Foment aporta quasi 4.400.000 euros, i la Generalitat 1.245.000 euros, és a dir, un 55% de la quantitat total. I el 45% restant (més de 4,6 milions d’euros) ho assumeixen els particulars, entre els quals es troba el propi Ajuntament, que haurà d’aportar una mica més de dos milions i mig d’euros.

Imagen del barrio del Cabanyal.
image-400331

Després de l’aprovació de les bases, els veïns i veïnes ja poden presentar les seues sol·licituds perquè es puguen tramitar les ajudes previstes per a la rehabilitació del barri.

D’esta manera, l’Ajuntament de València “dóna un pas més en el seu compromís amb la rehabilitació del barri del Cabanyal-Canyamelar, que va arrancar a l’inici de la legislatura amb la derogació del PEPRI que pretenia dividir en dos el barri i destruir la trama històrica”, ha apuntat la regidora de Vivenda, María Oliver, qui ha destacat la importància de regenerar els habitatges i edificis del barri. “Els que són propietat de l’Ajuntament podran destinar-se, potencialment, al lloguer social”.

Per la seua banda, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, el Pla Cabanyal ja té feta una preselecció de les sol·licituds presentades per a facilitar i agilitar la tramitació de les ajudes, amb l’objectiu que puguen rebre-les com més prompte millor i que comencen ja els treballs.

Així mateix, el Consell ha aprovat hui la suspensió del Pepri del Cabanyal i l’entrada en vigor de les normes urbanístiques, amb el que les llicències per a la rehabilitació s’incrementaran de forma substancial.

D’altra banda, en matèria d’Urbanisme, la Junta de Govern Local també ha aprovat hui l’adjudicació de les obres d’urbanització i obertura dels carrers de Genaro Lahuerta i Flora, així com la peatonalització de Volta de Rossinyol i execució de zona enjardinada en els Jardins del Real.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.