València Notícies | Redacció.- L’alcalde, Joan Ribó, amb el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i altres membres de l’equip de govern, ha visitat el monestir de Sant Vicent de la Roqueta, “les obres del qual estan acabades al 90%”, segons ha destacat Ribó. “Estem molt contents perquè en estos moments l’obra de consolidació està feta i a partir d’ara Sant Vicent de la Roqueta és el que ha de ser dins del patrimoni de la ciutat”. Per la seua banda, Vicent Sarrià, regidor de Desenvolupament Urbà, ha subratllat que “el resultat és esplèndid”.
Respecte a l’ús públic que es donarà a este edifici, Ribó ha explicat que “és prematur definir-lo”. “Farem una anàlisi de les seues possibilitats i ho estudiarem conjuntament, i treballarem perquè tinga un ús per a tota la ciutadania, amb el màxim consens possible amb totes les institucions”, ha assenyalat l’alcalde, qui preveu per a l’edifici “un ús cultural que puga ser aprofitat en benefici de tota la ciutadania”.
Sobre el desenvolupament de les obres, el regidor Vicent Sarrià ha detallat que “com que encara falta l’habilitació definitiva per a l’ús que tinga l’edifici, hem deixat el paviment sense col·locar, precisament perquè abans cal realitzar l’excavació arqueològica que permetrà conéixer tota la història del subsòl d’esta basílica paleocristiana”.
Ha afegit Sarrià que “l’inici de les obres va ser polèmic perquè es qüestionava que no es començara per l’excavació. Però, com s’ha pogut comprovar, i així ho testificaven els tècnics, hauria suposat la caiguda de l’edifici. Era imprescindible escometre esta obra de consolidació, perquè tenia els murs en molt mal estat”. En previsió de l’ús obert al públic a què es puga destinar l’antic monestir de Sant Vicent de la Roqueta, “s’han realitzat els forjats de les plantes superiors amb resistència de càrrega”, ha explicat Sarrià.
Els representants de l’Ajuntament assistents a la visita han mostrat la seua satisfacció per poder presentar “a la societat civil i a la ciutadania el resultat d’un edifici que estava perdut per al patrimoni valencià”, en paraules de Sarrià. A la visita de hui han estat presents diferents regidors de l’equip de govern, així com dels grups de l’oposició.
Portes obertes
Com es va informar en la pàgina web de l’Ajuntament el passat dia 2, s’han organitzat dos jornades de portes obertes els dies 18 i 25 de febrer en les quals els valencians tindran l’oportunitat de veure per dins l’edifici. Les places, que havien de reservar-se prèviament, s’han cobert en pocs dies, i això demostra l’interés que han suscitat entre la ciutadania. Les obres van començar el 25 de gener de 2016, tenen un termini d’execució de 14 mesos i un pressupost de 2.339.635 euros.