ExpoJove Valèmcia tanca les portes d’una de les edicions amb més èxit

Valencia Noticias | Redacción.- La Fira de la Infància i la Joventut va tancar ahir les portes amb dades molt positives després d’haver rebut des del dia 26 de desembre de 2015 més de 86.000 persones. Un any més, la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, juntament amb Fira València, han estat al capdavant de l’organització dels quatre pavellons amb més de 75.000 m2, enguany amb el lema “La ciència mola!”. Han estat més de 85 hores repartides en més de 60 espais i amb vora 70 activitats simultànies.

La ciencia fue uno de los pilares del evento.
image-295348

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, afirma que estan “molt satisfets per l’acollida d’enguany d’ExpoJove, en la qual s’ha demostrat que paga la pena apostar per consolidar el públic infantil però també obrir-se al jove i donar sentit, així, al nom de la fira”. A més, respecte al tema central de la fira, “hem demostrat que una fira amb contingut lúdic també pot ser contemplada des d’un vessant pedagògic”.

El passat 3 de gener es va registrar un rècord absolut de visitants (des que es recullen dades en esta fira), i és que ExpoJove ha tornat a ser un referent per a famílies, xiquets i adolescents valencians que guarden un dia de les seues vacances per a visitar la tradicional fira. Durant els deu dies que ha durat ExpoJove han passat per Fira València més de 380 associacions culturals i festives de València, entre les quals destaca la visita de 244 comissions falleres de tota la província que no falten a la cita. Una de les visites més nombroses va ser la dels júniors Sant Josep d’Ontinyent, una “marea verda” que va mobilitzar més de 1.000 persones per a visitar ExpoJove el dia que obria les portes.

La ciència com a eix central

Objectiu: convéncer els joves que la ciència ‘mola’. Han estat presents a ExpoJove disciplines com la geologia, l’arqueologia, l’astronomia, la física, la química, la robòtica… Els visitants han pogut pilotar un dron, conéixer com es crea una tempesta en directe, viure l’experiència de pilotar un avió o construir el seu primer robot. Una aposta ambiciosa que ha permés participar per primera volta a ExpoJove a les universitats públiques de la ciutat, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, amb una dotzena de tallers pràctics que han tingut molt d’èxit entre el públic.

El pasado 3 de enero se registró un récord absoluto de visitantes.
image-295349
El bioquímic valencià i president del Consell Valencià de Cultura Santiago Grisolía va ser l’encarregat d’inaugurar l’edició juntament amb les autoritats i les falleres majors de València, Alicia Moreno i Sofía Soler. Van ser els primers d’un seguit de personalitats que passarien per Fira València durant el Nadal. L’atleta paralímpic David Casinos o els jugadors del Llevant UD Morales i José Mari han passat una jornada amb els xiquets i xiquetes aficionats a l’esport. Cal destacar la presència del món de la pilota valenciana, que ha permés als visitants gaudir d’exhibicions de Moltó, Soro III, Paco Genovés, Puchol II, Fageca, Moro i Pigat, entre altres, a més de poder jugar amb ells a la pista habilitada per a este propòsit. Els vora 250 jugadors del Valencia CF, des de prebenjamí fins a aleví, van passar també per l’estand de l’equip a la fira. Pel que fa a la cultura i les arts escèniques, s’ha comptat amb una desena de companyies valencianes que han estat peces clau en la programació d’esta edició.

El món faller continua fidel a la cita

L’habitual concurs de maquetes a l’estand de la Junta Central Fallera i els acla-mats playbacks que s’han representat diàriament a l’escenari principal han estat una part fonamental de la fira. A més a més, el dia 30 de desembre les falleres majors de València i les seues corts d’honor van passar una jornada molt completa a Fira València. Les màximes representants del món faller van destacar les activitats de la Comandància Militar, de la qual ha subratllat Alicia Moreno la zona de la Brigada de Transmissions, atesa la seua formació com a enginyera tècnica de Telecomunicacions.

Pere Fuset considera “molt positiva l’experiència en les xarxes socials, que ha mantingut un diàleg constant amb el públic al qual la fira està destinada”. ExpoJove va començar el dia 26 de desembre i va ser tendència a Twitter a València. Des de la passada edició s’ha apostat per la presència de la fira a les xarxes, este any s’ha reforçat l’activitat a Twitter i se n’ha afegit contingut a xarxes com Snapchat i Periscope, molt usades pels adolescents i els joves, cosa que posa de manifest la voluntat de dirigir les activitats d’ExpoJove, a poc a poc, també a un públic més juvenil.

Segons la Regidoria de Cultura Festiva, el futur passa per “intensificar l’atractiu per als joves, sense oblidar el públic infantil, així com continuar amb la tematització”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.