Gergiev i l’Orquestra del Mariinski inicien giran española al Palau amb la ‘Simfonia núm. 5’ de Xostakóvitx

El Péndulo | Redacció.- El director Valery Gergiev i l’Orquestra del Mariinski de Sant Petersburg, inicien demà dissabte (19:30 hores) la seua gira espanyola al Palau de la Música de València, que continuarà a les ciutats de Bilbao, Madrid i Barcelona, entre altres. En el programa que tocaran només a València, figuren la “Simfonia núm. 5” de Dmitri Xostakóvitx i el “Concert núm. 27 per a piano” de Wolfgang Amadeus Mozart que serà interpretat per la jove concertista Varvara, que a més debuta a l’auditori valencià. Es tracta d’una concertista de gran personalitat, musicalitat i sensibilitat aclaparadora, que va ser la guanyadora del primer premi de l’última edició del premi Géza Anda.Valery Gergiev (Foto-Alexander Shapunov).

El programa es completarà amb “L’Ascensió, quatre meditacions simfòniques per a orquestra” del compositor francés Olivier Messiaen.

Des que debutara al Palau en 1994 amb l’òpera “Ivan el Terrible” de Prokófiev, Gergiev ha dirigit en 12 ocasions a la Sala Iturbi de l’auditori valencià, i sempre al davant de l’Orquestra del Mariinski de Sant Perterburg, de la qual és el seu titular. És un dels directors internacionals més reconeguts i admirats pel públic valencià, i de fet va ser distingit el 2009 amb la Medalla del Palau de la Música. Des del 2007 ha sigut Principal Director de la London Symphony Orchestra i també ha treballat amb les òperes de Viena i Nova York i les filharmòniques de Rotterdam i del Teatro alla Scala de Milà, mentre que des del 2015 és el principal director de la Filharmònica de Munic.

L’Orquestra del Mariinski és una de les formacions musicals més antigues de Rússia. L’han dirigida entre altres, Berlioz, Wagner, Von Bülow, Txaikovski, Mahler, Nikisch, Rakhmàninov, Mravinski o Temirkánov. Ha fet l’estrena de múltiples òperes i ballets de Txaikovski, òperes de Glinka, Musorgski i Rimski-Korsakov, i ballets de Shostakóvich, Khachaturian i Asafyev.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.