Giner: “Ribó ha incomplit el seu compromís pujant els impostos”

València Notícies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat l’alcalde de València, Joan Ribó, per presentar uns pressupostos amb major pressió fiscal i menors inversions. “Estem en contra de que pugen els impostos i abaixen les inversions”, ha dit Giner durant la celebració del Ple de l’Ajuntament de València, en la que el grup municipal de Ciutadans ha votat en contra dels pressupostos de 2017. “L’any passat ens vam abstindre. Han perdut la nostra confiança. Una vegada més Ribó ha incomplit els seus compromisos”, ha afegit Giner.fernando-giner

En relació a l’IBI, el portaveu de Ciutadans ha dit: “Puja 12 milions la recaptació de l’IBI a les llars per l’actualització del castastro. Ribó s’ha llavat les mans dient que la pujada no depén d’ell quan la seua potestat és abaixar el coeficient perquè no puge l’IBI. No ho ha fet”. Giner ha lamentat que en els pressupostos hi ha una pujada del 7% dels impostos per a recaptar 24 milions d’euros més.

Respecte a la transparència, Fernando Giner ha ensenyat durant ple diverses fitxa de gastos amb què ha demostrat una notable falta d’informació. Com a exemple, els quasi 1,6 milions d’euros destinats a fomentar l’esport sense desvelar a quins clubs o institucions esportives. “En any i mig, hem passat de que anunciaren parets de vidre a l’opacitat i, en este pressupost, caminen cap a l’invisible. Perquè hi haja transparència, el primer hem de tindre información”, ha afirmat Giner.

El portaveu de C’s també ha valorat positivament el notable increment de la partida de neteja, en 5 milions d’euros. “És exactament la pujada que li demanem en les al·legacions de l’any passat. Ha augmentat el pressupost de neteja perquè se l’han dit els veïns amb una allau de queixes. Si els peus de l’alcalde estigueren en el sòl, s’hauria donat compte que València està bruta”, ha conclòs Giner.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.