Giner tem que la falta de gestió de Ribó provoque la pèrdua d’inversions a València

València Noticies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha expressat hui els seus temors que es perden inversions quotidianes que milloren la qualitat de vida de la ciutat per la falta de gestió de Joan Ribó. “El tripartit de Ribó va retardat en l’execució del pressupost. Ara arribaran les presses per a complir amb els terminis, la qual cosa denota una falta de planificació que tindrà repercussió en els ciutadans. Ens temem que els falte temps per a iniciar totes les inversions a què es van comprometre en els pressupostos”, ha dit Giner.

Fernando Giner.
image-411976

El portaveu de Ciutadans ha destacat que la inacció de Ribó afecta directament la vida dels ciutadans. “Falten 52 milions d’euros per invertir que es referixen a millores de la vida quotidiana de la ciutat. Es tracta d’obres que van des dels jardins, els mercats i el clavegueram a promeses del tripartit com atendre l’emergència social i la transparencia”, ha explicat Giner.

Segons l’estat d’execució de gastos a 30 de juny de 2016, el 50% de les inversions pressupostades per a enguany no s’han iniciat. Entre elles estan els tres milions d’euros per a construcció i remodelació de jardins, els 1,2 milions previstos per a la construcció de vivendes i 1,2 milions per a ajudes per a vivendes socials, un milió d’euros per a centres educatius i 720.000 euros en reformes dels mercats municipals.

Tampoc estan autoritzats projectes millora de l’abastiment d’aigües (1,1 milions d’euros) i de renovació de clavegueram (635.000 euros). Altres inversions sobre les quals no hi ha ni un euro autoritzat per al seu gasto es referixen a obres com l’adequació de museus (200.000 euros), el portal de transparència (180.000 euros) o la reparació de biblioteques (100.000 euros).

En 2015, el tripartit de Ribó va fixar el 16 d’octubre com a data límit per a remetre al servici económico pressupostari els expedients de gastos d’inversió i va especificar que “els documents que tinguen data d’entrada posterior seran objecte de devolució”. “Entenem que els terminis per a enguany serà semblants i esperem que els canvis en l’equip de govern no suposen un factor extra de distracció en la gestió de les inversions a què Ribó s’ha compromés amb els ciutadans”, ha dit Giner.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.