Valencia Noticias | Redacción.- La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha reunit hui en l’Ajuntament els representants dels diferents sectors de les arts plàstiques de la ciutat, amb la voluntat de conéixer les seues propostes i crear sinergies, i impulsar de manera conjunta un projecte coherent de promoció de les diferents arts plàstiques i visuals.
La reunió ha comptat amb la presència de representants d’associacions i entitats dels sectors de la crítica d’art, galeristes, artistes plàstics, dissenyadors gràfics, il·lustradors, educadors de museus i investigadors…, entre altres.
L’objectiu, ha explicat Tello a l’inici de la trobada, és “escoltar” el que les persones que es dediquen a este àmbit de manera professional han de dir sobre el futur del sector, la implicació de les administracions i el seu paper, així com la possibilitat d’escometre una acció conjunta. “Tot açò –hi ha afegit– amb la voluntat de reconstruir el teixit cultural i artístic de la ciutat amb una mirada unitària i coherent, allunyada d’arbitrarietats o acció unilateral”. “L’important d’esta trobada –ha explicat la regidora– és establir i fer més freqüents els contactes amb els membres del sector per a poder crear sinergies i intercanviar impressions i propostes”.
Els representants de les diferents agrupacions han agraït el gest de la regidora, i han manifestat la seua disposició al treball conjunt. De fet, alguns han subratllat que esta era la primera vegada en més de dos dècades que havien sigut rebuts per l’autoritat cultural municipal per a conéixer les seues propostes i suggeriments.
A partir d’ara, ha assenyalat la regidora de Cultura, es pretén obrir vies de col·laboració i d’interacció, de diàleg continu, per a reviscolar l’activitat cultural i plàstica en una ciutat que ha conegut èpoques i moments de gran efervescència cultural en tots els àmbits. “El compromís de l’Ajuntament és donar continuïtat a esta primera trobada de hui per a garantir el contacte directe amb el sector”.
De fet, una de les mancances que els experts han expressat és la falta de criteris en la gestió en anteriors legislatures i la falta d’identitat de les sales d’exposició valencianes, així com la manca d’un pla gestor específic orientat a sostenir el teixit cultural urbà. Cada sala hauria d’estar dotada d’un caràcter propi, amb una sèrie d’objectius concrets, en funció dels quals es determine l’activitat d’esta, han assenyalat els diferents representants del sector artístic.
Així mateix, han reclamat transparència en la gestió política de les sales d’exposició, especialment en els processos de selecció d’autors i propostes. La regidora Glòria Tello ha mostrat la seua coincidència amb esta aposta per la transparència que, ha assegurat, és un dels eixos en els quals es fonamenta la gestió del nou equip de Govern en general, i de la Regidoria de Cultura en particular. “Crec en una política cultural –ha assegurat la delegada– que té en compte la veu de les persones implicades en l’activitat cultural a tots els nivells i que col·labora des de la perspectiva d’escoltar i participar”.
Per açò, durant la reunió s’ha posat de manifest la importància que les administracions s’impliquen en tot el procés artístic, des de la producció a la promoció i la distribució, i no solament en l’exhibició en si. I, així mateix, s’ha subratllat la importància del paper dels educadors artístics, que exercixen de mediadors entre a l’artista i el públic, i la seua presència en totes les instàncies socials, xiquets, majors, adults, jóvens…