València Noticies | Redacció.- El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha mantingut una reunió amb el president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Francisco Dasí, la gerent del Mercat Central, Cristina Olete, i la representant de la Junta Directiva, Cruz Becerra, per a informar-los de primera mà de les gestions que du a terme l’Ajuntament per a millorar la situació del Mercat Central, “que després d’anys de paralització del Partit Popular ara comença a veure la llum gràcies a la tasca del govern municipal actual”, ha dit Grezzi.
Sobre el pàrquing de Bruges, una infraestructura “fonamental” per a Ciutat Vella i àmpliament reivindicada tant pels veïns i veïnes com pels comerciants del barri i pels venedors del Mercat Central, Grezzi ha confirmat que l’Ajuntament ha destinat 4,5 milions d’euros per a poder gestionar les obres complementàries que des de fa anys estan pendents de realitzar en el pàrquing.
Així, la rampa d’eixida de vehicles de l’interior del pàrquing al carrer que falta per fer, la comunicació del pàrquing amb el vestíbul del Mercat Central i altres equipaments secundaris que cal crear perquè la infraestructura puga posar-se en marxa s’avançaran d’una “manera considerable”.
Grezzi, ha assegurat que “l’Ajuntament està treballant coordinat entre l’Alcaldia i les regidories de Mobilitat Sostenible i Urbanisme i Comerç per a accelerar al màxim possible l’inici de les obres i la posada en funcionament del pàrquing, respectant sempre els procediments de control administratiu a què està subjecte l’Ajuntament”.
“És un compromís personal tant de l’alcalde com meu que el pàrquing de Bruges entre tan prompte com siga possible en marxa, ja que consolidarà les vendes del Mercat Central i resoldrà una de les reivindicacions més antigues dels venedors del Mercat”, ha indicat Grezzi.
D’altra banda, el regidor de Mobilitat Sostenible també ha explicat que la idea fonamental que es vol primar en la remodelació de l’entorn del Mercat Central és la de “buscar l’equilibri que siga capaç de respondre a les necessitats que plantegen tant els veïns com els comerciants del barri i els venedors del Mercat”.
En eixe sentit, ha destacat que “no és fàcil, ja que moltes vegades hi ha interessos contraposats, però amb diàleg i participació de tots els agents implicats es pot arribar a una solució positiva per al barri i els seus comerços, que també ho serà per a tota la ciutat”.
Idees per a la remodelació
La idea del govern municipal, que Grezzi ha traslladat en la reunió als representants del Mercat Central, és garantir d’una banda l’accés dels veïns i veïnes, i de l’altra del transport públic, com els autobussos de l’EMT i els taxis, així com l’accés a zones de càrrega i descàrrega als vehicles de repartiment en el Mercat Central.
Això s’ha de compaginar amb la conversió definitiva en zona de vianants de l’entorn de la Llotja i de la plaça del Mercat per a protegir i posar en valor el patrimoni cultural, històric i arquitectònic dels valencians i valencianes, alhora que es dota la ciutadania d’espais segurs i de qualitat.
Per acabar, Grezzi ha confirmat la seua intenció de remodelar la plaça de Sant Agustí per a convertir-la en un espai més amable per a les persones, que siga un punt de trobada de diferents carrils bici de la ciutat i que puga fer un repartiment més eficient i coherent del trànsit.
Així mateix, el regidor de Mobilitat Sostenible ha escoltat les aportacions que han fet els representants del Mercat Central i els ha animat a participar en el concurs d’idees per a la remodelació de l’entorn de les places del Mercat i de Bruges, que està organitzant la Conselleria en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes de València i al qual, segons ha informat l’edil, seran convidats, i on tindran l’oportunitat que es prenguen en consideració determinades millores o actuacions que pensen que poden ser beneficioses per al Mercat Central.