Igualtat convoca les associacions de dones per participar en el projecte ‘Castelló Igualitari

El pla d’apoderament de les dones compta amb una vessant formativa i una altra de promoció de la participació en la vida social

La regidoria d’Igualtat de Dones i Homes ha convocat les associacions de dones de la ciutat per mantindre un encontre amb l’objectiu d’informar-les en detall del projecte ‘Castelló Igualitari’. Es tracta d’un pla dirigit a l’apoderament de les dones que va ser presentat el passat 10 d’abril en un acte públic amb la presència de l’antropóloga Marcela Lagarde i l’experta en gènere i participació social Neus Albertos, que es qui lidera la iniciativa a Castelló.

L’apoderament és un procés de concienciació, aprenentatge i adquisició d’eines per a la transformació personal i social, tot aixó plantejat des de la perspectiva feminista. La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, explica que ‘Castelló Igualitari’ “recerca l’apoderament individual i també el col·lectiu perquè no és suficient amb produir canvis en la dimensió subjectiva i personal, sinó que és necessari que es produïsquen també en el pla global mitjançant la creació de xarxes i la participació activa en la vida social de la ciutat.

El projecte té una vessant formativa a la qual seguiran una sèrie d’actuacions dirigides a promoure xarxes entre dones pensant en compartir el ple exercici de la ciutadania. A aquest capítol pertany l’Escola d’Igualtat que ja ha iniciat la seua segona edició i finalitzará al juny, i la formació básica que es desenvoluparà en les seus de les associacions implicades.

“Es tracta d’aprendre a construir i compartir juntes el camí cap a la plena participació de les dones”, resumeix Brancal, qui assenyala que les asociaciones interessades en unir-se al projecte han de concertar una reunió amb les tècniques del Servei d’Igualtat municipal que es celebrarà qualsevol dia entre el 2 i el 4 de maig pròxims en horari de matí o vesprada, a escollir. Poden fer-ho per telèfon (964251979) o enviant un correu electrònic a l’adreça igualtat@castello.es.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.