Igualtat finança 68 projectes per a equipament i adquisició de vehicles adaptats en centres de persones amb diversitat funcional

València Notícies | Redacció.- La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha subvencionat, amb un import de 1,18 milions d’euros, un total de 68 projectes per a equipament i adquisició de vehicles de transport col·lectiu adaptat de centres per a persones amb diversitat funcional gestionats per entitats locals i entitats sense ànim de lucre. Aquesta quantitat suposa un increment del 6,24% respecte de l’exercici anterior.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha explicat que en concret “s’han finançat 62 projectes d’inversió en equipament i 6 per a l’adquisició de vehicles de transport col·lectiu adaptats, tant per a centres d’atenció diürna com d’atenció residencial”.Mónica Oltra.

La resolució d’aquestes ajudes correspon a l’ordre que la Conselleria d’Igualtat convoca anualment per a finançar obres, equipament i adquisició de vehicles adaptats en centres per a persones amb diversitat funcional d’entitats de la Comunitat. L’objectiu d’aquestes ajudes, ha assenyalat la vicepresidenta “és que els centres estiguen en unes adequades condicions d’ús i complisquen amb els criteris d’accessibilitat”.

La vicepresidenta ha explicat que, atès que les sol·licituds per a finançar obres en els centres requereixen un major termini de resolució, la conselleria ha decidit enguany “resoldre en primer lloc” les corresponents a equipament i adquisició de vehicles la tramitació administrativa dels quals requereix un menor termini, “de manera que la seua resolució s’ha realitzat amb tres mesos d’antelació respecte a l’exercici anterior amb l’objectiu que els centres puguen disposar abans de les subvencions corresponents per a poder adquirir equipament o vehicles”.

Pel que es refereix a les sol·licituds presentades per a actuacions dirigides a la realització d’obres d’adequació i reforma dels centres, per a les quals existeix una dotació pressupostària de 400.000 euros, actualment es troben en fase de valoració.

Mónica Oltra ha destacat que en el cas que no s’esgote el crèdit destinat a les mateixes, “el romanent es podrà utilitzar per a incrementar el crèdit destinat a projectes d’adquisició d’equipament i vehicles adaptats”.

Els criteris de valoració de les sol·licituds presentades a aquesta convocatòria han pres en consideració, tal com ja es va realitzar en l’anterior convocatòria, entre altres criteris, aspectes de caràcter social tals com la creació d’ocupació per a persones amb diversitat funcional o el fet que l’entitat compte amb un pla d’igualtat entre homes i dones.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives contempla també en aquesta convocatòria les clàusules socials a l’hora de valorar les sol·licituds presentades, tenint en compte, entre altres aspectes, l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere, de persones amb diversitat funcional i del seu personal, així com el compromís de l’entitat d’elaborar i implantar un pla d’igualtat abans del 30 de juny d’enguany.

Amb la valoració d’aquests criteris es vol introduir millores i donar un major relleu a les clàusules socials, en la línia engegada des de la Conselleria per a afavorir les noves fórmules de gestió socialment responsable.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.