València Noticies | Redacció.- La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha posat en valor les diferents iniciatives que duu a terme l’Ajuntament en matèria d’Igualtat. Segons Lozano: “Un dels objectius de la delegació d’Igualtat i Polítiques Inclusives és que aquestes polítiques s’apliquen de forma transversal i autònoma en totes les regidories i departaments del consistori”. Isabel Lozano ha assistit a la reunió del grup de treball per a la implementació del programa TAHCLE de formació policial contra els delictes d’odi. Este programa, impulsat per la regidora de Seguretat Ciutadana, Sandra Gómez, comença a partir del tres de maig i està finançat per l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).
Lozano s’ha mostrat “molt satisfeta” pel fet que València siga la primera ciutat d’Europa amb una Policia Local que tinga una formació específica en este camp (sí hi ha cossos de policies nacionals europeus que ja l’han fet) i els va felicitar “per ser el primer cos policial, de tots els existents en l’Estat, a implementar aquest programa formatiu”.
La regidora també ha destacat altres mesures que l’Ajuntament està implementant en este camp com la introducció en els plecs de contractació de clàusules d’Igualtat, presentades recentment pel regidor de Govern Interior Sergi Campillo: “A partir d’ara, les empreses que oferisquen serveis a l’Ajuntament hauran d’evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones i promoure condicions de treball que eviten l’assetjament sexual i per raó de sexe”. Dins d’estes clàusules s’inclou a més la necessitat que les empreses compten amb el distintiu “Igualtat d’empresa” així com tenir un dos per cent dels treballadors amb discapacitat.
Lozano ha recordat que la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “es troba immersa en l’elaboració d’un Pla marc que va més enllà de la legislatura ja que creiem necessari crear una estratègia global en temes d’Igualtat per a la ciutat de València”. El Pla compta amb la participació de les universitats públiques valencianes i amb diversos agents, associacions i professionals de la matèria des de diferents àmbits, per a treballar per l’ igualtat entre homes i dones.
Segons ha anunciat Isabel Lozano, “actualment estem acabant el diagnòstic i la idea és tenir el Pla redactat en els pròxims mesos”. La regidora, ha subratllat la importància que València compte amb dades actualitzades i indicadors seriosos per a poder avaluar anualment la incidència real de totes les polítiques municipals. D’altra banda, Lozano, va explicar que s’han començat a traslladar als barris les accions de la regidoria, començant pel districte del Marítim. Allí s’està intentant crear “una xarxa de relacions amb les associacions de veïns, associacions de pares i mares, i diferents entitats per a donar-se a conèixer i informar dels recursos municipals en matèria de lluita contra la violència masclista”.