BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

IVACE impulsarà la participació del major nombre de projectes d´I+D en l’àmbit energètic perquè obtinguen el màxim recolzament financer dels fons europeus

La directora general d’Internacionalització, Mónica Cucarella, ha inaugurat hui en representació de l´Ivace, la Jornada Infoday organitzada per a informar sobre els programes europeus de finançament Horitzó 2020.

Cal destacar que el principal objectiu europeu en matèria d’energia per a l’any 2020 és aconseguir una quota del 20% d’energia procedent de fonts renovables sobre el consum final brut d’energia de la Unió Europea, així com reduir un 20% el consum energètic global de la UE respecte de l’escenari tendencial projectat.

Per a ajudar als estats membres a aconseguir aquests objectius, la UE ha previst dues eines principals de finançament, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del programa Horitzó 2020 (H2020).

En la seua intervenció, la directora ha ressaltat que “les empreses i entitats d´investigació de la Comunitat han d’aprofitar al màxim l’oportunitat que ens ofereix el Programa Horitzó 2020 i des de la Generalitat estem treballant per a aconseguir que els projectes que sorgisquen obtinguen el màxim suport dels pressupostos europeus”.

Per açò, ha afegit “des de l´IVACE s’impulsarà la participació del major nombre de projectes innovadors en l’àmbit energètic, que afavorisquen la transició cap a un sistema energètic fiable, sostenible i competitiu”.

Des del punt de vista territorial, “l’objectiu que ens hem marcat és que al voltant 500 milions d’euros s’apliquen a projectes en el nostre territori, a raó de 71 milions a l’any” ha explicat.

Per al Programa Horitzó 2020, la UE té previst destinar globalment 79.402 milions d’euros durant el període 2014-2020, dels quals 5.931 milions d’euros es destinarien a l’àrea d’energia neta i eficient i altres 6.339 milions d’euros a transport ecològic i intel·ligent.

Jornada Infoday

La Jornada de hui es deu al recent llançament oficial i publicació dels nous programes de treball 2016-2017 d’H2020, aprovats el passat 13 d’octubre. Per a aquest període, la Comissió Europea invertirà quasi 16.000 milions d’euros en activitats d´investigació i innovació en els pròxims dos anys (2016-2017) en el marc d’aquest programa de finançament de la I+D+i de la UE.

Aquest InfoDay pretén mostrar les claus per a presentar projectes a les convocatòries del programa europeu Horitzó 2020 amb vista a incrementar les seues possibilitats d’èxit. Per a açò, a més de les ponències previstes, es van a desenvolupar entrevistes bilaterals amb els Punts Nacionals de Contacte en l’àrea d’Energia del programa Horitzó 2020, per a revisió de propostes de projectes.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.