València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha viatjat hui a Madrid per a promocionar l’oferta turística de la ciutat en el marc de FITUR 2018, la Fira Internacional de Turisme, en la que prenen part més de 40 empreses valencianes. Durant la seua presència en FITUR, Ribó s’ha reunit amb el president de la Fira i president també de la firma Ibèria, Luis Gallego, amb qui ha coincidit en el potencial de València com a destinació “de turisme de qualitat, responsable, diversificat i desestacionalitzat”. A més, el primer edil valencià ha signat un protocol de col·laboració amb l’alcalde de La Corunya, Xulio Ferreiro, i amb l’alcalde de la ciutat mexicana de Veracruz, Fernando Yunes.
Durant la trobada de l’alcalde de València amb el president de FITUR, ambdós han coincidit en la potencialitat turística de la nostra ciutat, que s’assenta sobre diversos eixos: “cultura, festes, oci, esport, gastronomia i esdeveniments i congressos, els quals constituïxen una oferta àmplia, no estacional, variada i atractiva, que consolida València com una de les principals destinacions turístiques de l’Estat i europees” ha dit Ribó, qui ha afegit que “en València, enfront de les grans infraestructures del passat destinades principalment als turistes, ara potenciem la qualitat de vida dels nostres veïns, sabent que amb això millorem l’experiència viscuda pels nostres visitants”. L’alcalde i el president de FITUR han abordat l’objectiu de refermar “un turisme de qualitat, diversificat i que siga sostenible i responsable socialment; els beneficis del qual revertisquen en el benestar de la ciutat i dels seus veïns i veïnes. Per això hem de treballar teixint complicitats entre els agents turístics i la ciutadania” ha asseverat Joan Ribó.
A més, l’alcalde ha volgut abordar també amb Luis Gallego, en la seua condició de president d’Ibèria i de FITUR, la projecció de les connexions aèries de la ciutat com a element fonamental de desenvolupament econòmic i turístic. Així, Ribó ha explicat a Carlos Bertomeu, com a responsable d’Air Nostrum, i a Luis Gallego, com a màxim responsable de la xarxa Ibèria, la importància de les aerolínies com a porta d’entrada nacional i internacional a la ciutat. De fet, des de les companyies s’ha assenyalat que prop del 95% dels vols que connecten València amb Madrid serveixen per a enllaçar amb vols de llarg recorregut, una cosa en la que Ibèria (companyia integrada en un mateix grup empresarial junt amb American Airlines i British Airways) ha mostrat un gran interés.
A més, l’aeroport de València ha registrat un notable increment de connexions i places aèries: durant este hivern s’han estrenat 18 noves rutes, i de cara a la temporada estival, fins este moment ja hi ha confirmades un total d’11 noves connexions: Belfast, Palerm, Bristol, Viena, Brussel·les i Roma (a més de Budapest, Edimburg, Frankfurt, Milà, Eindhoven, que es mantenen de la temporada d’hivern). Este increment de rutes està acompanyat també d’un increment de places en rutes ja existents.
Why V? Per qué València? Visitar València com a experiència
L’alcalde ha arribat a les instal·lacions d’IFEMA juntament amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la diputada de Turisme, Pilar Monchó, i la regidora d’Horta, Consol Castillo. Amb tots ells, Ribó ha presentat la campanya Why V? Per què València?, una iniciativa promocional que busca posar de manifest els principals atractius de València com a destinació turística destacada.
Durant la seua intervenció en l’acte de presentació de la campanya, l’alcalde Joan Ribó ha recordat que València es va convertir l’any passat en la seu de totes les ciutats signants del Pacte de Milà, “precisament per la capacitat de la seua gent que ha consolidat una manera singular d’abordar l’alimentació i la sostenibilitat”. “València –ha continuat l’alcalde en el fòrum de FITUR- s’endinsa dins de l’Horta i de les marjals, i pretén arrimar paisatges, gent i cultura”. Ribó ha continuat subratllant “el extraordinari patrimoni històric, artístic i d’iniciatives culturals, de les quals gaudeix la nostra ciutat”.
En este sentit, l’alcalde ha destacat també la característica de València com a ciutat “que desitja gaudir del seu paisatge i de les seues tradicions”. “Una ciutat –ha afegit- que s’entusiasma amb el soroll i l’olor de pólvora en un ordenat caos, que acompanya la música quan va pel carrer, però que és molt exigent amb el silenci i la intimitat de les persones. València és eixe espai on viuen els valencians i valencianes, siga quin siga la seua procedència i que garantix el respecte i procura la cordialitat”.
De fet, ha assegurat el primer edil, un estudi recent, realitzat a partir d’entrevistes a les persones que ens visiten “confirma que el seu grau de satisfacció és major segons més temps estan entre nosaltres: el que vol dir –ha afirmat Ribó- que el millor valor que tenim és la nostra gent”. Ribó ha conclòs la seua intervenció assenyalant que València “no vol construir espais per als visitants, sinó que estos es facen còmplices de la nostra forma de ser”.
Promoció a Espanya i internacional
També ha mantingut una trobada l’alcalde de València, Joan Ribó, amb el seu homòleg de la ciutat gallega de La Corunya, Xulio Ferreiro, en el transcurs de la qual han firmat un protocol de col·laboració amb què ambdós ciutats formalitzen el seu compromís per a la promoció turística mútua. L’acord estableix les línies d’actuació necessàries per tal de millorar el posicionament de les dues destinacions –València i La Corunya- a través d’accions de promoció encreuades i l’increment de visibilitat de les connexions aèries, per a potenciar el fluix de turistes entre ambdós territoris. Un acord semblant es va firmar la passada edició de FITUR amb l’alcalde de Sevilla, dins de “una dinàmica d’ampliació de col·laboracions amb distintes ciutats espanyoles, des de les quals València vol captar un turisme de qualitat, sostenible i perdurable en qualsevol època de l’any”.
Finalment, l’alcalde de València s’ha reunit també amb l’alcalde de la ciutat de Veracruz (Mèxic), Fernando Yunes. Com és conegut, les dos ciutats estan agermanades des de l’any 1984, estatus de relació que pretén fomentar l’intercanvi cultural, d’innovació i de promoció econòmica entre elles. Tant Ribó com Yunes han subratllat la importància de reforçar els llaços de col·laboració i de cooperació entre les dos urbs, “posant el focus en una de les principals indústries que ambdues compartixen, com és el turisme. Volem que Veracruz siga una de les nostres portes d’entrada a Llatinoamèrica, així com oferir les nostres potencialitats”.