Jordi Navarrete: “Ministra, els valencians estem farts de pagar tant i rebre tan poc”

7589903808_IMG_2609El senador Jordi Navarrete retreu a la ministra la situació dels bombers forestals valencians i el poc interès per revertir la situació de infrafinançament que pateix l’autonomia

Madrid, El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha transmès hui el malestar de la coalició per la falta de voluntat dels diferents governs en solucionar el greu problema de infrafinançament que pateix el poble valencià. “Senyora ministra, els valencians estem farts de pagar tant i rebre tan poc. Perquè paguem com rics malgrat ser una autonomia pobra que està any rere any a la cua del finançament per càpita“, li ha indicat el senador per Castelló.

El representant de Compromís ha recordat a l’actual titular d’Hisenda, María Jesús Montero, que el País Valencià requereix de forma urgent d’un tracte individualitzat davant la situació heretada de mala gestió i un deute procedent de l’infrafinançament que els experts xifren en 16.000 milions “ja que les bones paraules dels ministres d’Hisenda de PP i PSOE i les apel·lacions al consens amb les autonomies i partits polítics són insuficients, perquè la situació no fa més que empitjorar“.

Navarrete ha considerat “positiu” que Montero reconega el maltractament que es dóna amb els valencians i li ha reclamat mesures de dèficit asimètric, de realisme amb l’actual situació valenciana “que no passa ni per més préstecs ni per més deute, sinó per garantir per la nostra autonomia ingressos suficients per al seu funcionament i la qualitat de vida dels seus ciutadans davant d’un repartiment arbitrari que no ha fet més que empobrir-nos com autonomia en els últims 20 anys“.

El senador ha posat com a exemples del maltractament la rigidesa del Govern en no retirar recursos d’inconstitucionalitat amb les lleis valencianes qüestionades “el nostre Dret Civil o solucionar la situació en què es troben els bombers forestals que s’han d’enfrontar a funcions contra serioses situacions de perill i dures condicions de treball i que no poden cobrar allò pactat i pressupostat si no ho autoritza la ministra d’Hisenda. Es tracta de canviar l’actitud i acabar amb aquest maltractament a tots i cada un dels ciutadans perquè com ha admès, som l’autonomia que més pateix“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.