La biblioteca històrica de València custodia més de 136.000 exemplars per a la consulta d’especialistes i del públic general

IMG_20151007_122935La Biblioteca Històrica Municipal de València oferix més de 136.000 exemplars bibliogràfics per a la consulta i l’estudi, tant per part d’especialistes i investigadors com per part del públic general. Es tracta d’un recurs municipal dependent del Servici d’Acció Cultural, situat a la plaça de Magúncia.

 

Creada sobre un fons bibliogràfic antic l’any 1902, compta amb més de 136.000 obres, entre les quals nombrosos exemplars de la tradició literària, històrica i popular valenciana. La gran presència d’exemplars valencians és deguda al fet que la biblioteca ha anat enriquint-se al llarg dels anys amb donacions de la corporació municipal i personalitats de l’àmbit de la cultura. A més, guarda nombrosos fullets, fulls volanders, estampes, gravats i cartells.

 

En els seus prestatges es troben alguns volums de gran interés històric, com ara sis incunables (entre els quals La Divina Comèdia, de Dante Alighieri, imprés a Venècia el 1477), i diversos manuscrits històrics dels segles XVI al XXI.

 

La biblioteca està en constant evolució, motiu pel qual s’han ampliat els seus servicis. A més d’oferir una sala per a la lectura i accés gratuït a internet, també es realitzen visites guiades per a estudiants majors de 16 anys i col·lectius relacionats amb la cultura. L’únic requisit és que han de ser grups xicotets i cal sol·licitar cita prèvia.

 

Pel que fa a la recerca bibliogràfica, es pot realitzar a la mateixa sala, per telèfon i per correu electrònic. Una altra opció és accedir al catàleg informatitzat, a través de la pàgina web de l’Ajuntament (www.valencia.es), el qual recull exemplars del material ingressat a la biblioteca des de 1997.

 

Així mateix, es realitzen préstecs de fons per a exposicions d’organismes públics, culturals o acadèmics, i també funciona un servei de reproducció de documents, a través de fotografia o microfilm, dels quals es poden obtenir còpies. En definitiva, la labor fonamental de la Biblioteca Històrica es basa en la preservació i conservació del patrimoni bibliogràfic,

 

Al llarg del temps, els fons històrics s’han vist millorats i incrementats amb diferents donacions i llegats, que es conserven independents per ordre d’ingrés. Fins al moment, s’han rebut els llegats de Joan Churat i Saurí, Salvador Sastre Nadal, Pedro Sucías Aparicio, Francisco Martí Grajales, Faustino Barberá Martí, Juan Bautista Peris, Vicente Vives Liern, José Sanchis Pertegás, Facundo Burriel i García de Polavieja, Lluís Fullana i Mira, Rafael Janini i Janini, Ernest Martínez Ferrando, Carola Reig Salvà, Rafael Ferreres Ciurana, José Cano Marquès, Enric Sebastià Domingo, y Maria Beneyto Cuñat.

 

La Biblioteca Històrica compartix dependències amb la biblioteca Lluís Fullana i Mira i amb l’Hemeroteca Municipal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.